Belediyelerin yetkileri bakanlıklara devredilecek

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden gündeme getirdiği 'yerel yönetim reformu', imar başta olmak üzere belediyelerin yetkilerinin alınarak, bakanlıklara devredilmesini öngörüyor. Üzerinde çalışılan düzenleme, belediye başkanının, belediye meclisinin de başkanı olması uygulamasını da sona erdirecek.

Belediyelerin yetkileri bakanlıklara devredilecek
Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu’nun 11 Ocak 2020’de yaptığı toplantıda, hazırlana rapor, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunuldu. Raporda, belediye başkanı ve belediye meclislerinin imar başta olmak üzere belirli yetkilerinin ilgili bakanlıklara devredilmesi önerildi.

Ayrıca Yerel yönetim yapılanması ve mevzuatının da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uyumlu hale getirilmesi (bağlanması) masaya yatırıldı.

Düzenleme, belediye başkanının belediye meclisinin de başkanı olması uygulamasına son verecek. Belediye meclisi başkanları, üyeleri arasından belediye meclislerince seçilecek.

Belediye borçları ve borçlanmaya yönelik yeni modeller üzerinde çalışmalar da kurulun gündemindeki konular arasında yer aldı. / DUVAR


Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2020, 21:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER