Berkin Elvan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Gezi Parkı eylemlerinde polisin kullandığı gaz fişeği ile başından yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesini dün kaybeden 15 yaşındaki Berkin, bugün toprağa verilecek.

Berkin Elvan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
 Türkiye, Gezi Parkı protestoları sırasında evinden ekmek almak için dışarı çıkan ama başına isabet eden gaz fişeği ile komaya giren ve dün Sabah hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın yasını tutuyor.

CEMEVİNDE TÖREN

Hayatını kaybetmesinin ardından Adli Tıp'a kaldırılan cenaze, daha sonraOkmeydanı Cemevi'nde götürülmüştü. Berkin için bugün saat 12.00'de cemevinde bir tören düzenlendi.

TÖRENE BİNLERCE KİŞİ AKIN ETTİ

Öğle saatlerinde düzenlenen törene saatler önce binlerce kişi akın etti. Cenaze töreninde yapılan çağrılarda kalabalığın sessiz olması istendi.

"BERKİN İÇİN BERKİN'LE BERABER"

Cenaze töreninin ardından, saat 15:00'da Şişli'den Feriköy Mezarlığı'na halk korteji eşliğinde götürülecek. "Berkin için Berkin'le beraber" çağrısıyla vatandaşlar Şişli'ye davet edildi.

KALABALIK HER DAKİKA ARTIYOR

Bölge esnafının Sabah kepenk açmadığı görülürken, Okmeydanı Cemevi sabahın erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı.

Okmeydanı Cemevi önünde kalabalık her geçen dakika artıyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar, 'Umudun çocuğuBerkin Elvan', 'Katil devlet hesap verecek', '15'inde bir fidan Berkin Elvan' şeklinde sloganlar attı.

CEMEVİNİN ÖNÜ TAMAMEN DOLDU

An itibariyle cemevinin önü tamamen dolarken, çok sayıda vatandaşın yollara düştüğü görüldü.

METROBÜSTE İZDİHAM

Okmeydanı'nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan OkmeydanıCemevi'ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.

BABA ELVAN, TAZİYELERİ KABUL EDİYOR

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti.

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI

Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

SARIGÜL DE CEMEVİNE GELDİ

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül de Berkin Elvan'ın cenazesine gelenler arasında. Sarıgül, yanındaki ekiple birlikte OkmeydanıCemevi'ne geldi.

CHP ve BDP'li VEKİLLER CEMEVİNDE

Sarıgül'ün ardından CHP'li vekiller Mahmut Tanal, Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Süleyman Çelebi, Akif Hamzaçebi, Musa Çam, Sedef Küçük, Umut Oran, Süheyl Batum, Müslüm Sarı, Aykut Erdoğdu, HDP ve BDP'den Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel ve Levent Tüzel de cemevine geldi.

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ

Ergenekon davası sanıklarından olan ve pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı'nda.

KILIÇDAROĞLU ÇELENK GÖNDERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cemevine çelenk gönderen ilk isim oldu.

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR

Şişli Belediyesi'nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi'nin önünde bekliyor.

LİSELİLER BERKİN İÇİN YÜRÜDÜ

Kadıköy'de bir grup lise öğrencisi, Berkin Elvan'ın ölümünü protesto etmek için derslerine girmeyerek yürüyüş düzenledi. Kadıköy Anadolu lisesi öğrencisi yaklaşık 300 kişilik grup yürüyüş düzenledi. "Berkin Elvan ölümsüzdür" yazılı pankart açan grup, 'Berkin Elvan 15'inde bir fidan", "Kadıköy uyuma Berkin'e sahip çık" sloganları attı.

Öğrenciler Sögütlüçeşme caddesinden İskele meydana kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar alkışlarla, bazı sürücüler de kornalara basarak öğrencilere destek verdi. İskele meydanında gelen grup burada oturma eylemi yaptıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. / dha

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2014, 21:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER