Berkin Elvan’ın ailesinden Cumhurbaşkanı’na dava

Berkin Elvan’ın ailesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “hakaret, hedef gösterme, suç uydurma, yargıyı etkileme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik” gerekçeleriyle 1 Euro’luk tazminat davası açtı.

Berkin Elvan’ın ailesinden Cumhurbaşkanı’na dava

Berkin Elvan’ın ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 1 Euro’luk tazminat davası açtı.

Gülsüm Elvan ile Sami Elvan’ın şikayetçi olduğu dava dilekçesi İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde kayıt altına girdi.

1 Euro’luk manevi tazminat istemiyle açılan davanın dilekçesinde, Erdoğan’ın başbakan sıfatıyla verdiği talimatların şiddetin nedeni olduğu belirtilerek, Gezi Parkı eylemleri sırasında binlerce kişinin yaralandığı, yüzlerce kişinin sakat kaldığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Dilekçede Erdoğan’ın şu konuşmalarına yer verildi:

14 Mart 2014

14 Mart 2014’te Antep mitinginde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Geçenlerde İstanbul’da bir cenaze yaşandı. Maalesef terör örgütlerinin içine aldığı, terör örgütlerinin içinde ne yazık ki yüzü poşulu, eline sapan verilmiş, cebinde demir bilyelerle olan bir çocuk orada maalesef bir biber gazına muhatap oluyor. Polis, orada yüzü poşulu, elinde sapanla, demir bilyeleri savuran o kişinin kaç yaşında olduğunu nereden ayıracak? Ama bu Kılıçdaroğlu her zamanki gibi yalanını söylüyor, ‘ekmek almaya giden çocuk’ diyor. Dürüst ol, dürüst. Ne ekmek alması ne alakası var? Çok enteresan, annesi ‘Evladımın katili başbakan’ diyor. Ben evlada sevgiyi, muhabbeti bilirim ama sizin evladınızın mezarına karanfil ve demir bilyeler atışınızı pek anlamadım. O demir bilyeleri niçin atıyordu mezarına? Neyin mesajını veriyorsun? Burak Can’ın elinde sapan yoktu. Burak Can’ın elinde silah yoktu. Sadece evinin önünde olan bu yavruyu orada şehit ediyorlar ve sokaktan toplanan kovan sayısı 42. Bunlar bu teröristlerle el ele iş tutuyorlar ve o yavrumuzu öldürenler işte Kılıçdaroğlu’nun gayrı resmi illegal cellatlarıdır. Bunu böyle biliniz.”

23 Mayıs 2014

23 Mayıs 2014’te genişletilmiş il başkanları toplantısında yaptığı konuşma şunları söyledi:

“Dün Berkin Elvan’ı anmak için törenler düzenleyeceklermiş. Bu ülkede her ölüm hadisesinde bir tören mi düzenleyeceğiz İşleri bırakalım törenlere bakalım. Ölmüştür, geçmiştir. Kılıçdaroğlu’na göre ekmek almaya giden birisi, çocuğumuz. Gerçek ortada kayıtlarla her şey ortada. O evladı aldatanlar da ortada. Olayların olduğu yıldönümü bunu gerekçe tuttular.”

21 Ekim 2014

21 Ekim 2014 tarihinde Marriot Otel’de düzenlenen 2. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’nda şunları söyledi:

“İstanbul’da talihsizce ölen çocuk için sahte, yalan ifadelerle ekmek almaya gidiyordu…Halbuki hiç alakası yok. Terör örgütünün maşası olmuş durumdaydı.”

4 Kasım 2014

4 Kasım 2014’te Bezmialem Vakfı Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde şunları söyledi:

“Ekmek almaya gitti’ diyorlar, yalan. Ne ekmek almaya gitmesi? Çocukcağızı terörün içine ittiler. Sapanlarla, maskelerle resmi var. Bunların hepsi tespit edilmiş vaziyette. Bunun için kıyametleri koparanlar Diyarbakır’da alçakça, vahşice 3. kattan aşağı atılan Yasin’i görmediler, görmezden geldiler. Niye? Çünkü Yasin Börü, inancını yaşayan bir delikanlıydı.”

Kin, düşmanlık, tahrik

Erdoğan’ın dile getirdiği “hakaret, isnat ve onur kırıcı beyanlar” ile Berkin Elvan’ın ailesinin iç dünyasında çöküntüye sebebiyet verdiği ifade edilen dilekçede, cumhurbaşkanının, “kişinin hatırasına yönelik hakaret”, “yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs”, “suç uydurma” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarını işlediği öne sürüldü.

1 Euro tazminat

Erdoğan’ın 1 Euro manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesi talep edilen dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Tazminat miktarının düşük tutulmasının nedeni, davalının müvekkillere ve çocuklarına yönelik olumsuz tutumu nedeni ile ailenin bunu bir zenginleşme aracı olarak görmeye çalıştığı isnadında bulunabilme olasılığına karşı kendilerini koruma amacıyladır.”

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER