Beyaz Saray: Erdoğan'dan özür dilenmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump'ın kendisini arayıp Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında hazırlanan iddianame nedeniyle 'üzgün olduğunu' söylediğini açıklaması sonrası yeni bir tartışma başladı. Bir Beyaz Saray yetkilisi, "Erdoğan'dan özür dilenmedi" dedi.

Beyaz Saray: Erdoğan'dan özür dilenmedi
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devam eden ABD ziyareti sırasında en çok konuşulan konulardan biri de, mayıs ayında Washington’da yaşanan ‘koruma krizi’. Erdoğan’ın Kürt protestoculara saldıran Cumhurbaşkanlığı korumaları hakkında iddianame hazırlanması üzerine ABD Başkanı Donald Trump’ın kendisini arayıp ‘üzgün olduğunu söylediğini’ açıklaması sonrası, Beyaz Saray’dan “Özür dilenmedi” açıklaması geldi.


Erdoğan’a PBS kanalıyla söyleşisinde korumalar hakkında şu soru soruldu: “Trump yönetiminde, bu yaz sizin ziyaretiniz sırasında Washington’da yaşanan olay nedeniyle cumhurbaşkanlığı korumalarının bazılarına suçlamalar yöneltildi. Siz bu suçlamalara katılmadınız. Amerikan adalet sisteminin yolsuz olduğunu söylediniz. Bu, temel bir anlaşmazlık. O gün yaşanan olay konusunda temel bir anlaşmazlık varken, Başkan Trump’la nasıl birlikte çalışabiliyorsunuz?”

‘TRUMP ÜZGÜN OLDUĞUNU SÖYLEDİ’

[PBS’in tercümesine göre] Erdoğan soruyu şöyle yanıtladı: “Bu konuda ben de çok üzgünüm. Aslında Başkan Trump beni geçen hafta bu konu hakkında aradı. Üzgün olduğunu, ABD’ye resmi bir ziyaret kapsamında geldiğimizde bu konuyu ele alacağını söyledi. Protestocular bize hakaret ediyor, bağırıyorlardı. Polis olması gerektiği gibi müdahale edemedi.” 

BEYAZ SARAY: ÖZÜR YOKTU

The Guardian gazetesi ise Erdoğan’ın bu açıklamaları üzerine, Trump’ın özür dileyip dilemediğini Beyaz Saray’a sordu. Gazeteye konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, Erdoğan-Trump görüşmesi için “Çok çeşitli konuları ele aldılar ama bir özür yoktu” dedi.  / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 17:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER