Beypazarı'nda Kürt yurttaşların evlerine saldırı

Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin hayatını kaybetmesi Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir grup tarafından protesto edildi. Protestocuların bazı evlere ve araçlara zarar vermesi üzerine çıkan kavgada 2’si polis 5 kişi yaralandı.

Beypazarı'nda Kürt yurttaşların evlerine saldırı

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen grup, dün saat 17.00 sıralarında Beypazarı’nın sanayi bölgesinde toplandı. Grup ilçede Kürt vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Zafer Mahallesi’nde geçerken olaylar çıktı.

Eylemcilerden bazıları çevredeki evlere taş atıp, park halindeki araçlara zarar verdi. Eylemciler ile mahalleli arasında çıkan ve silah seslerinin duyulduğu kavgada polis memurlarından Yakup Yılmaz ayağına isabet eden saçma ile Çoşkun Kara ise atılan taşın başına isabet etmesiyle yaralandı.

Saçma, taş ve sopa darbeleri nedeniyle yaralanan diğer 5 yaralı ise tedavi altına alındı.

Olayların büyümesi üzerine ilçeye Ankara’dan özel harekat polisleri, çevik kuvvet, zırhlı araç ve TOMA’lar takviye olarak sevk edildi.

Zafer Mahallesi girişini kapatıp, mahalleli ile eylemciler arasında etten duvar ören polis, vatandaşları sakin olmaya davet etti.

Olayların yaşandığı mahalleye giden yetkililerden Kaymakam Suat Seyitoğlu ve Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, tarafları sakinleştirmeye çalıştı.

Tüm ikna çabalarına rağmen bölgede gerginlik gece boyunca sürdü.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2015, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER