Bildiri yayınlayan Samsun Anadolu Lisesi'ne polis baskını

Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri de liselerden yükselen sese destek verdi. Ancak eğitim politikalarını eleştirip bildiri yayınlayan liseye polislerce baskın yapıldığı bildirildi.

Bildiri yayınlayan Samsun Anadolu Lisesi'ne polis baskını

İstanbul Erkek Lisesi’nde müdür Hikmet Konar’ı protesto ile başlayan lise öğrencilerinin eğitim politikalarına yönelik tepkinin dile getirildiği okullardan biri olan Samsun Anadolu Lisesi polislerce basıldı.

ODA TV’den Bülent Karslıoğlu’nun haberine göre liseli öğrencilerin eylemlerine bir bildiri yayınlayarak katılan Samsun Anadolu Lisesi’ne Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince bu saatlerinde baskın yapıldı.

Mezun olan öğrencilerin okula girmek istedikleri fakat okul yönetiminin buna izin vermediği öğrenildi.

Okul yönetimi ile mezun öğrenciler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandığı, daha sonra okul yönetiminin daveti üzerine polislerin okula geldiği öğrenildi.

Okulda tepki çeken uygulamalar

İstanbul Erkek Lisesi ile başlayan öğrencilerinin çıkardığı sese bir çok liseden destek gelmiş, eğitim politikalarının eleştirildiği bildiriler art arda yayınlanmıştı.

Bu kapsamda bir bildiri de Samsun Anadolu Lisesi öğrencileri yayınladı.

Liseliler yayınladıkları bildiride; okulda Osmanlı İmparatorluğu propagandası yapıldığını, okul içinde muhbir ağı kurulduğunu, İHH için yardımlar toplandığını, kadın ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının dahi sorun haline geldiğini belirtiyorlar.

Samsun Anadolu Lisesi öğrencilerinin bildirisi şöyle:

samsun anadolu lisesi

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER