Özdemir: Erdoğan liderken Türkiye'nin AB'ye üye olması imkansız

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir, Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan varken Avrupa Birliği’ne üye olamayacağını söyledi. Erdoğan’ın “Kanı laboratuvarda test edilmeli” sözlerine cevap veren Özdemir, “Test yaptırdım, dünya vatandaşı çıktım” şeklinde konuştu.

Özdemir: Erdoğan liderken Türkiye'nin AB'ye üye olması imkansız

Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı’nı Alman Meclisine Sunan Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında eleştirilerde bulundu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’a konuşan Özdemir, “Erdoğan liderken Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üye olması imkansız” dedi.

“Kanı bozuk” ifadesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tasarıyı Federal Parlamentoya sunduğu için kendisini “Kanı bozuk” diyerek hedef almasıyla ilgili de konuşan Özdemir, “Ülkenin Cumhurbaşkanı’nın başını çektiği bir organize kampanyanın hedefi olmak yeni bir durum” dedi:

“İşin ilginci hayatımda iki kez koruma verildi. İkisi de ekseriyetle Türkiyeliler yüzünden. İlki, ilk kez milletvekili seçildiğim 94 sonrasına rastlar. Şimdi ise Türkiye Cumhurbaşkanı’nın doğrudan hedef göstererek başlattığı bir linç kampanyasından korunuyorum. Sizce de abes değil mi Türkiye dışında siyaset yapan bir Alman siyasetçi için?”

“Dünya vatandaşı çıktım”

“Bunların kanı laboratuvar testinden geçmeli” diyen Erdoğan’a cevap veren özdemir, “Kan testi yaptırdım, dünya vatandaşı çıktım” dedi.

Ölüm tehditleri alması üzerine kendisine koruma tahsis edilen Özdemir, yaşadığı duruma tepki gösterdi:

“Asıl ürkütücü olan, biz burada yaşayan göçmen kökenli vatandaşları aşırı sağın ve milliyetçiliğin yükselişinden nasıl koruruz derdindeyken, Türkiyeliler arasında da aynı referanslardan beslenen bir kesimin varlığı.”

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER