Atalay Filiz tutuklandı

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir’de yakalanan Atalay Filiz, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Atalay Filiz tutuklandı

İstanbul ve Ankara’daki 3 cinayetin zanlısı olarak aranırken İzmir’de yakalanan Atalay Filiz, çıkarıldığı nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.

Savcılıktaki ifadesinin ardından ‘Tasarlayarak adam öldürme’ ve ‘Nitelikli yağma’ suçlarından tutuklanması talep edilen Atalay Filiz, Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Hakimin yaklaşık 2 saat dosyayı incelemesi süresince duruşma salonunda polislerle bekleyen Filiz’in ifade alınma işlemine 19.30 itibariyle başlandı.

Filiz ifadesinin ardından duruşma salonundan çıkarıldı.

Mahkeme hakimi, Filiz’in ‘Tasarlayarak adam öldürme’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Filiz’in, yeterli delil olmadığı gerekçesiyle ‘Nitelikli yağma’ suçundan tutuklanmasına yer olmadığına karar verildi.

Sorgusu 14 saat sürdü

Atalay Filiz’in İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu Pazar akşamı saat 20.20’de başladı, Pazartesi sabahı 10.25’te sona erdi. Ek gözaltı süresi alınmadı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Filiz, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na çelik yelek giydirilerek zırhlı araçla sevk edildi.

Cinayetleri itiraf etti

Emniyette Cinayet Büro Amirliği tarafından sorgulanan Filiz’in, Tuzla Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi’nde oturan tarih öğretmeni 2 çocuk annesi Fatma Kayıkçı’yı, kimliğinin deşifre olduğu korkusuyla öldürdüğünü itiraf etti.

Filiz’in ifadesinde “Ankara’daki cinayetlerden sonra kendimi Furkan Altın olarak tanıtıyordum. Bir gün Kayıkçı bana ‘Atalay’ diyerek seslendi. Ben de Ankara’daki işlediğim cinayetleri anladığını düşünerek çok panikledim ve beni yakacak diye korktum. Kayıkçı’yı bu nedenle öldürdüm” dediği öne sürüldü.

Atalay Filiz’in, ifadesinin devamında, sevgilisi olduğu ileri sürülen ve kendisinden 2011 yılından itibaren haber alınamayan Olga Seregina’nın kaybolmasıyla ilgili bilgisinin bulunmadığını söylediği ifade edildi.

Emniyetteki ifadesinde, Ankara’da 16 Eylül 2013’te o dönem tümgeneral olan Hasan Hüseyin Demirarslan’ın TÜBİTAK’ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova’yı öldürdüğünü kabul ettiği iddia edilen Filiz’in “Göktuğ ve Elena, Olga’nın kaybolmasından sürekli beni sorumlu tuttular. ‘Kızı öldürdün mü yoksa’ diyerek üstüme çok yüklendiler. Ben de daha fazla dayanamayarak bu cinayetleri işledim” dediği belirtildi.

Öte yandan Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, bugüne kadar üniversite mezunu olarak söylenen Atalay Filiz’in, Fransa’daki eğitimini bitirmeden geri döndüğü, ailesine okulu bitirdiğini söylediği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2016, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER