Yasa dışı dinleme davasında 20 tahliye

23'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı ‘VIP dinleme’ olarak bilinen davada 20 sanığın tahliyesine karar verildi.

Yasa dışı dinleme davasında 20 tahliye

"Casusluk ve yasa dışı dinleme” iddialarına ilişkin 23’ü tutuklu 143 polisin yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan ve Hayati Başdağ dışındaki tutuklu 20 sanığın tahliyesine karar verildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmada, ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, 23 tutuklu sanıktan 20’sinin tahliyesini kararlaştırdı.

Heyet, tutuklu sanıklardan eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan ile İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ’ın ise bu hallerinin devamına hükmetti.

Heyet, tahliye edilen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına da karar verdi.

Tahliyesine karar verilen tutuklu sanıklar, şunlar:

“Halil Hilal Seyfi, Ahmet Özdik, Özgür Nikbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Metin Canbay, Harun Aydın, Hasan Hüseyin Danacı, Şeref Bolat, Tolga Güzeltaş, Mehmet Dilaver, Muhammed İkbal Kayaduman, Abdulhalim Sönmez, Hikmet Kopar, İsmail Torlar, Mesut Yılmaz, Erkan Palaz, Fatih Kıncır, Ramazan Orkun Altınışık ve Selahattin Ergin.”

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2016, 15:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER