Bitlis eşbaşkanları belediyeyi devraldı

BDP’nin Bitlis Belediye Eşbaşkanları Nevin Taşdemir Dalkıran ve Hüseyin Olan, belediyeyi devraldı. 30 Mart Yerel Seçimlerinde BDP’nin kazandığı Bitlis belediyesini eşbaşkanlar, devraldı.

Bitlis eşbaşkanları belediyeyi devraldı
BDP’nin Bitlis Belediye Eşbaşkanları Nevin Taşdemir Dalkıran ve Hüseyin Olan, belediyeyi devraldı. 30 Mart Yerel Seçimlerinde BDP’nin kazandığı Bitlis belediyesini eşbaşkanlar, devraldı. Belediye Eşbaşkanlarına BDP Bitlis il ve merkez yöneticileri, İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.


BDP Bitlis Belediye Eşbaşkanları saat 11:00’da BDP Bitlis il ve merkez yöneticileri, il genel meclis üyeleri ve çok sayıda partili ile birlikte Bitlis Belediyesi’ne gelerek, belediyeyi devraldı.

Bitlis Belediye eski başkanı AKP’li Fehmi Alaydın’ın gelmediği devir teslim töreninde ilk konuşma yapan Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan Bitlis’in devrim yaşadığını belirtti. Olan, AKP’li Alaydın’ın devir-teslim törenine gelmemesini ise, ahlaki kurallarla bağdaşmayan bir yaklaşım olarak nitelendirdi.

Bitlis’in tarihi bir gün yaşadığını söyleyen Olan, “Yıllardır kendi kendimizi yönetmek için verdiğimiz uzun mücadeleler sonucunda nihayetinde hedefimize vardık. Uzun yılların yıkımı, gözyaşı, acısına ve zulmüne direnen halkımızın emeği sonucu elde edilmiş bu zafer Kürt halkınındır” dedi. Bugüne kadar yapıldığı gibi, bu kentin yönetiminin halka rağmen yapılmayacağını da sözlerine ekleyen Olan, şunları ifade etti:

“Tam tersine halkın istek ve talepleri doğrultusunda belediye yönetimi yapılacaktır. Bizler için önemli olan rant ya da koltuk sevdası değil; halkımızın istek ve talepleridir. Bitlis Belediyesi eşbaşkanlık sisteminin en iyi şekilde uygulanacağı şeffaf, halka açık ve dürüst bir yönetim örneği olacaktır. Bitlis artık adını dünyaya bir Kürt kenti olarak duyuracaktır. Bitlis artık tarihi ile coğrafyası ile Kürdistan’ın öne çıkan ve tarihi ile buluşan kentlerinden birisi olacaktır.”

Seçim kampanyasının yürütüldüğü üç ay boyunca ilgisini, alakasını, desteğini ve sevgisini BDP’den esirgemeyen, üstün bir çaba sergileyen Bitlis halkına ve partililere de teşekkür eden Olan, “Halkımız üzerine düşen görevi yerine getirmiş, bizlere Bitlis’i yönetme görevini vermiştir. Bu görevi halkımızın istek ve talepleri doğrultusunda kimseyi ötekileştirmeden, ayrı tutmadan bir bütün halinde halkımızın hak ettiği şekilde yerine getireceğiz” dedi.

Belediye Eşbaşkanı Nevin Taşdemir Dalkıran ise, Bitlis’in geçmişi ile koparılmak istenen bir kent olduğunu vurguladı. “Bitlis yıllar boyunca faili meçhuller ve toplu mezarlarla anılan bir kenttir. Bitlis kadim bir şehir olmasına karşın bugüne kadar ismine yakışır bir şekilde gündeme gelmemiştir. Bitlis halkı 2014 seçimlerinde iradesine sahip çıkarak bir devrim yapmış ve tarih yazmıştır. Kadını, genci, esnafı, halkı ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, BDP’ye oy versin ya da vermesin, kısacası toplumun tüm katmanlarının kendini bulabileceği bir kent ve belediyecilik Bitlis’e egemen olacaktır.” / anf

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER