Bitlis'te gençler seçim hilelerini protesto etti

Barış ve Demokrasi Partisi Bitlis Gençlik Meclisi üyeleri, 30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan hukuksuzlukları ve hilelerini yürüyüşlü basın açıklamasıyla protesto etti.

Bitlis'te gençler seçim hilelerini protesto etti
Barış ve Demokrasi Partisi Bitlis Gençlik Meclisi üyeleri, 30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan hukuksuzlukları ve hilelerini yürüyüşlü basın açıklamasıyla protesto etti.


BDP İl binasından yürüyüşe geçen gençler, kent merkezinde bulunan Ulu Cami önüne kadar yürüyüş düzenledi. Yüze yakın gencin katıldığı yürüyüşe, BDP ve HDP Bitlis İl yöneticileri, Bitlis Belediye Eşbaşkanı Hüseyin Olan, Mutki Belediye Eş Başkanı Esma Gümüş, belediye encümenleri, İl Genel Meclis üyeleri de destek verdi.

Bitlis kent merkezinde BDP Bitlis Gençlik Meclisi Üyeleri 30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan hukuksuzluklara ve hilelere dikkat çekmek amacıyla Bitlis Ulu Camii Meydanı önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. BDP Bitlis İl Binasından yürüyüşe başlayan kitle Bitlis Ulu Cami önüne gelerek 30 Mart seçimlerinde AKP hükümetinin Kürdistan’da gerçekleştirdiği seçim hilelerini protesto etti. Gençlik Meclisi Üyesi Amed Türemiş tarafından okunan basın açıklamasında 30 Mart seçimlerine demokratik özerklik şiarıyla giren BDP’nin Kürdistan’da büyük bir başarı kazanmasına karşın AKP Hükümetinin Kürt halkının seçim başarısını kabullenmek yerine seçim hilelerine başvurmasının kabul edilemez olduğu belirtildi.

AKP hükümetinin Kürt halkının demokratik özerklik taleplerine karşı Kürdistan’ın genelinde seçime hile karıştırdığı vurgulandığı basın açıklamasında Ağrı, Norşin, Gevaş, Tatvan, Ahlat, Ceylanpınar ve Kozluk gibi merkezlerin AKP hükümeti tarafından özel olarak hedef seçildiği kaydedildi. AKP Hükümeti’nin seçim öncesi süreç karşıtı söylemleri ile seçimler sırasında ve sonrasında yaptığı hilelerin PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından tek taraflı olarak yürütülen Barış Sürecine katkı sağlamadığına dikkat çekilerek, “AKP hükümeti seçim öncesi ve sonrası sergilediği pratiklerle seçim sürecini desteklememekte, oyalama ve aldatma taktikleri uygulamaktadır. Ağrı, Ahlat ve Norşin gibi merkezlerde oyların defalarca sayılmasına ve Kürt halkının özgür iradesi üstün çıkmasına karşın AKP Hükümeti Kürt halkının onurunu ve özgür iradesini hiçe sayarak Polis, Asker ve yargı işbirliği ile seçimlerin sonucunu değiştirmiştir. Devrimci yurtsever gençlik olarak Ahlat, Kozluk ve Ceylanpınar’ın mevcut belediye başkanlarını tanımıyor ve bu durumu kesinlikle kabul etmiyoruz.”

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki seçimler ile rojava sınırında gerek Türkiye gerekse KDP tarafından kazılan hendekler ile Rojava’nın çetelere teslim edilmesine de yer ayrılan basın açıklamasında Rojava Kürtlerinin boğulmak istenme çabalarına müsamaha gösterilmeyeceği belirtildi. AKP’nin Ceylanpınar’da seçimi hile ile kazanması, sınırın her iki tarafında henekler kazılmasının bir planın detayları olduğu belirtilen açıklamada, “Çeteler için üs merkezi olarak seçilen Ceylanpınar’da seçimlerin hileler sonucu değiştirilmesi, Rojava sınırına duvar örme girişimi, KDP ile Türkiye’nin ortak hareket ederek sınıra hendekler kazıması 21’inci yüzyılda insanlık adına bir utançtır” denildi.

30 Mart yerel seçimlerinde yaşanan seçim hilelerinin toplumun tüm kesimleri tarafından açıkça görüldüğü belirtilerek 1 Hazirtan’da Bitlis’in Norşin ilçesi ile Ağrı il merkezinde gerçekleştirilecek seçimlerde seferberlik ruhu ile sahiplenilmesi isteğinde bulunulan basın açıklaması son buldu. / anf

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2014, 16:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER