BM'den Kürdistan'a itidal çağrısı

BM'den Kürdistan açıklaması: Barışçıl gösteri hakkına saygı gösterilmeli, endişeliyiz.

BM'den Kürdistan'a itidal çağrısı
Birleşmiş Milletler Irak Yardım Komisyonu (UNAMI), Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ndeki protesto gösterileri için itidal çağrısı yaptı. Açıklamada, güvenlik güçlerinden göstericilere karşı ‘azami itidal göstermeleri’ istendi.


BM, “Halkın barışçıl gösterilere katılma hakkı vardır ve yetkililer de, barışçıl göstericiler dahil, vatandaşlarını korumakla yükümlüdür” ifadelerini kullandı. Açıklamada, “Güvenlik güçlerine de göstericilere azami itidal gösterme çağrısında bulunuyoruz. Göstericilerden de, kamusal ve özel mülklerin zarar görmesi dahil, tüm şiddet eylemlerinden kaçınmalarını istiyoruz” denildi.

BM şiddet ve can kayıplarından da ‘derin endişe duyduklarını’ vurgularken, Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne basın özgürlüğüne saygı gösterme çağrısı yaptı.

Süleymaniye’de hafta başında maaşların ödenmemesi nedeniyle başlayan protesto gösterilerinde en az üç kişi hayatını kaybetmiş, muhalefetteki Goran Partisi’ne yakın NRT televizyonu yerel polis gücü Asayiş tarafından basılarak kapatılmıştı. (Dış Haberler)

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2017, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER