BMGK'nden Zaxo açıklaması: Soruşturmaya destek sunacağız

Zaxo saldırısına dair açıklama yapan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, soruşturmalar konusunda üye devletlere Irak Hükümeti ve tüm diğer ilgili yetkililere destek çağrısı yaptı.

BMGK'nden Zaxo açıklaması: Soruşturmaya destek sunacağız

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Zaxo kentinin turistik alanlarından Perex köyüne düzenlenen ve 2’si çocuk 9 sivilin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Saldırının kınandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

BM Güvenlik Konseyi’nin üyeleri, 20 Temmuz 2022’de Irak’ın Duhok vilayetindeki saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor. Saldırı, aralarında çocukların da olduğu dokuz sivilin ölümüyle sonuçlandı. Güvenlik Konseyi üyeleri, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Irak hükümeti ile Irak Kürdistan Bölgesi’ne en derin taziyelerini iletiyor, yaralananlara acil şifalar diliyor ve soruşturmada ilgili Irak makamlarına gerekli desteği sunacağını ifade ediyor. Güvenlik Konseyi’nin üyeleri, üye devletleri söz konusu soruşturmalar konusunda Irak Hükümeti ve tüm diğer ilgili yetkililere destek olmak için etkin bir şekilde işbirliği içinde bulunmaya çağırıyor. Güvenlik Konseyi üyeleri, Irak’ın bağımsızlığı, egemenliği, birliği, toprak bütünlüğü, demokratik süreci ve refahına desteğini bir kez daha dile getiriyor.

Irak Dışişleri Bakanlığı, Zaxo’daki saldırıyla ilgili Türkiye’yi BMGK’ye şikayet etmiş, saldırıyı görüşmek üzere acil oturum talep etmişti.

BM Sözcülüğü Ofisi, BMGK’nin bugün öğleden sonra Zaxo gündemi ile toplanacağını duyurdu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER