Bulanık Belediyesi'ne kayyum atandı

Muş'un Bulanık İlçesi Kaymakamı, DBP'li Bulanık Belediyesi Yazı İşleri Müdürü’nü çağırarak, belediyeye kayyum atandığını iletti.

Bulanık Belediyesi'ne kayyum atandı

Demokratik Bölgeler Partisi’nin Bulanık Belediyesi Yazı İşleri Müdürü’nü çağırarak, belediyeye kayyım atandığını iletti.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, Bulanık Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Fethi Çoban, Kaymakam Ömer Şahin’in öğleden önce kendisini arayarak, “Belediyenize kayyım atanacak, öğleden sonra resmi yazısı gelecektir. Bilginiz olsun” dediğini aktardı.

Çoban, “Şuanda normal işleyiş devam ediyor belediyemizde. Resmi olarak gelen herhangi bir belge de yok” dedi.

“Görevimize devam ediyoruz”

İMC  TV’ye konuşan Belediye Başkan Vekili Arafat Kardağı, kaymakamın “öğleden sonra kararı resmi olarak bildireceğini” söylediğini aktardı.

Henüz resmi bir bilgilendirme yapılmadığını ifade eden Karadağı,”görevimize devam ediyoruz” dedi.

Kaymakamın  AK Parti’den  belediye meclis üyesi listesini istediğine  dair duyum aldıklarını ifade eden Karadağı, kaymakamın belediye meclisini feshedebileceğini söyledi.

Kardağı, “Bulanık halkı ve belediye personeli  kayyumları tanımaz” dedi.

Belediye eş başkanları tutuklanmıştı

Bulanık Belediye Eş Başkanı Rahmi Çelik 11 Şubat 2016’da, Belediye Eş Başkanı Figen Yaşarise 23 Nisan 2016’da “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanmıştı. Belediye Başkan vekili Arafat Kardağı olmuştu.

2014 Yerel Seçimlerinde BDP, Bulanık ilçesinde yüzde 48,4 oy oranıyla seçilmişti. 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise HDP, Bulanık’ta yüzde 86 oy almıştı.

Diyarbakır’ın Sur ve Lice ilçesine de dün kayyum atandığı ileri sürülmüş ancak bu daha sonra Diyarbakır Valisi tarafından yalanlanmıştı.

KHK’lar yayımlanmıştı

2 Eylül’de Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında üç yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

672 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de “Belediye ve bağlı idarelerin terör veya şiddet olaylarına dolaylı ya da doğrudan destek sağladığı gerekçesiyle valilik tarafından belediye veya bağlı idare taşınırlarına, bölgenin en büyük mülki idare amiri tarafından el konulabilecek” ifadesi yer alıyordu.

Yıldırım ve Soylu açıklama yapmışlardı

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara’daki valiler toplantısında, “Belediye başkanlarıyla ilgili valilerimize tam yetki verildi. Lütfen çekingen, ürkek davranmayın. Bu bir vebaldir, büyük bir sorumluluktur. Hiç tereddüt etmeyin, yasaları uygularken asla ve asla tereddüt etmeyin. Gençlerimizi dağa teşvik edenlere asla prim vermeyin. Gereğini yapın kardeşlerim” demişti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Türkiye’de yerel yönetimler üzerinde teröre destek veren bir anlayış söz konusu. Bu devletimiz tarafından tespit edilmiş ve 28 belediye için gereken yapılmıştır. Bundan geri adım atmamız söz konusu değil” demişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER