Buldan: Ziyaretin hafta sonu olmasını ön görüyoruz

HDP İmralı heyeti, hükümet ve devlet yetkilileri ile hafta içinde yapılacak görüşmeler ardından, İmralı’ya gidileceğini açıkladı.

Buldan: Ziyaretin hafta sonu olmasını ön görüyoruz

HDP İmralı Heyeti'nin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında ortaya çıkan sonuçların HDP yetkili kurullarında ele alınacağı öğrenildi. HDP heyeti, olumlu geçen görüşmede ortaya çıkan sonuçlar bir kaç toplantı ile yetkili kurullarda ele alınacağını belirtti. HDP ayrıca bu hafta içinde hükümet ve devlet yetkilileriyle bir iki görüşme daha gerçekleştirilecek. Akdoğan ile yapılan görüşmede "İmralı'ya gitmek için herhangi bir engel olmadığı" sonucu ortaya çıkarken, heyet ile Akdoğan'ın görüşmesinde, HDP heyetinin İmralı'ya gidişinin HDP'nin bu hafta yapacağı görüşmelerden sonra gerçekleşmesi konusunda mutabık kalındı. Ayrıca heyet hükümet veya devlet yetkililerinden kimlerle görüşeceğini de kendisi belirleyecek. 

Heyet üyesi Pervin Buldan, toplantıları gerçekleştirdikten ve bu hafta için yapacakları görüşmeler sona erdikten sonra İmralı'ya gideceklerini belirterek, "Hafta sonu İmralı'ya gidebiliriz. Ziyaretin hafta sonu olacağını ön görüyoruz" diye konuştu. 

Ayrıca Baluken'in yaptığı açıklamada, "kimi hazırlıklar var" sözleri ile İmralı ziyaretinin yapılacak görüşmelerden sonrasına bırakılmış olmasının heyetin bir takım somut gelişmelerle İmralı Adasına gideceği yorumlarına neden oldu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 08:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER