Cameron yineledi: Bu hızla Türkiye 3000 yılında AB'ye üye olur

Britanya Başbakanı David Cameron, Türkiye’de demokrasi ve hukukun iyiye gitmediğini söyleyerek, Avrupa Birliği’ne üyeliğinin yakın gelecekte mümkün olmadığını söyledi.

Cameron yineledi: Bu hızla Türkiye 3000 yılında AB'ye üye olur

Britanya Başbakanı David Cameron, Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma yanlılarının referandum kampanyasında Türkiye’nin AB’ye üye olacağı belirtilerek oy istendiğini ancak Türkiye’nin önümüzdeki on yıllarda AB’ye girme ihtimali bulunmadığını söyledi.

Cameron, referandumda hayır oyu verecek olanların bu kararını, Türkiye’nin AB üyeliği gibi doğru olmayan gerekçelerle vermemeleri gerektiğini söyledi.

BBC’ye konuşan Cameron, “Türkiye’nin gelecek 30 yılda AB’ye katılabileceğini söyleyecek tek bir uzman bulamazsınız. Katılım için 35 müzakere başlığını açıp kapatmanız gerekiyor. Türkiye sadece bir başlığı kapattı, bu hızla Türkiye 3000 yılında üye olur” dedi ve şöyle devam etti:

“Türkiye’nin AB üyeliği gelecek birkaç yıl içerisinde gerçekleşecek olsa bunu desteklemezdim ama zaten bu olmayacak. Türkiye’nin üyeliğini çok destekledik, çünkü batı eğilimli bir ülke olmasını istiyoruz. Türkiye’de demokrasi, hukukun üstünlüğü olmasını istiyoruz. Gazetecilerin tutuklanmasını istemiyoruz, açıkçası şu anda Türkiye pek iyiye gitmiyor.

“Bu referandumda ‘Türkiye AB üyesi olacak’ diye kimsenin birlikten ayrılma yönünde oy kullanmasını istemiyorum, çünkü bu olmayacak.”

AB referandumu

İngiltere’nin AB referandumu Perşembe günü yapılacak. Referandumda AB’den ayrılma yönünde kampanya yürüten blok, “Türkiye’nin yakında AB’ye üye olmasıyla, Türkiye vatandaşlarının ulusal güvenliğe tehdit oluşturacağını” öne sürüyor ve Türkiye’yi kampanyalarının ana temalarından biri haline getiren bildiri ve posterler kullanıyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2016, 18:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER