Can Dündar: İnadına dayanışmaya geldik

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasının yayın yönetmenlerinden Korur Fincancı, Nesin ve Önderoğlu’nun tutuklanmasının ardından gazetede nöbeti devralan Can Dündar, “Dayanışırsanız, mağdurun yanında durursanız sizleri tutuklarız demek istiyorlar. Bizler de mesajı aldık ve inadına dayanışma içerisinde bulunmaya geldik” dedi.

Can Dündar: İnadına dayanışmaya geldik

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasının yayın yönetmenlerinden Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin tutuklanmıştı.

Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’n tutuklanmasının ardından nöbeti Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar devraldı.

Sabah saatlerinde geldiği Beyoğlu’ndaki gazete binasında, gazete çalışanları ile birlikte haber toplantısına katılan Dündar, gazeteye ilişkin haber ve başlık önerilerinde bulundu.

Toplantıda dayanışma amacıyla Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da katıldı.

“Bize şu gazeteye gitmeyin diyorlarsa, ısrarla gideceğiz”

Gazetenin gündem toplantısında konuşan Can Dündar, gösterilen dayanışmayı önemli bulduğunu ifade etti.

Tutuklanmalar ile kendilerine bir mesaj verilmek istendiğini ifade eden Dündar şunları söyledi:

“Dayanışırsanız, mağdurun yanında durursanız sizleri tutuklarız demek istiyorlar. Bizler de mesajı aldık ve dayanışmaya geldik. Bize şu gazeteye gitmeyin diyorlarsa, ısrarla gideceğiz. Bu televizyonu izlemeyin diyorlarsa, izleyeceğiz ve bu şekilde haklarımıza sahip çıkacağız”

“Düşünen ve yazan insana devlet her zaman zulüm uyguluyor. Şebnem hoca insan hakları noktasında mücadele veren biriydi. Erol da yanımızda durdu. Erol’un tutuklanması ile sadece Türkiye’ye değil, dünyaya mesaj vermek istediler.

“Bu yüzden yanlarında olacağız. Böyle böyle geriletebiliriz. İnadına dayanışma içerisinde bulunmaya geldik.”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER