HDP'lilere ait 30 fezleke daha Diyarbakır'a gönderildi

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dair Anayasa değişikliğinin yürürlüğe girmesinin ardından Adalet Bakanlığı’nda bekleyen ve henüz Meclis’e sevk edilmeyen HDP milletvekillerine ait 30 fezleke, işlem yapılmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

HDP'lilere ait 30 fezleke daha Diyarbakır'a gönderildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine ait 30 fezleke, işlem yapılmak üzere Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.

En son, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Ankara Milletvekili Levenk Gök hakkında düzenlenmiş 11 fezleke Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ulaşmıştı.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran geçici anayasa değişikliğinin onaylanması ardından hazırlanan fezlekeler savcılıklara gönderildi.

Savcılık yetkilileri, fezlekelerin anayasa değişikliği kapsamında olmasından dolayı meclise sevk edilmeden direk Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiğini söyledi.

TBMM’de bulunan ve Anayasa değişikliğinin onaylanması ardından Adalet Bakanlığı’na gönderilen yaklaşık 130 fezlekenin de tasnif edildikten sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceği belirtildi.

Yetkililer, milletvekillerine ait 160 fezlekenin Diyarbakır’a ulaşması ardından yasal sürecin başlayacağını ve vekillere ifade için çağrı kağıdı gönderileceğini söyledi.

Savcının, milletvekillerinin ifadelerinin alınması ve soruşturmalara ilişkin kanıtların toplanması ardından takipsizlik kararı verebileceği gibi iddianame de hazırlayabileceği belirtildi.

İddianame hazırlanması durumunda yargılamanın suç mahalinde bulunan mahkemelerde yapılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 00:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER