Özgür Gündem'le dayanışma çağrısı

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasının yayın yönetmenlerinden Korur Fincancı, Nesin ve Önderoğlu’nun tutuklanmasının ardından gazeteci örgütleri, sendikalar, ve insan hakları örgütleri, bugün saat 13.30’da gazete önünde olmaya çağırdı.

Özgür Gündem'le dayanışma çağrısı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesintutuklanmıştı.

Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’n tutuklanmasının ardından gazeteci örgütleri, sendikalar, ve insan hakları örgütleri, dayanışma çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), Türk Tabipler Birliği (TTB), İstanbul Tabip Odası (İTO), Adli Tıp Uzmanları Derneği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Türkiye Mimarlar Mühendisler Odası Birliği (TMMOB), Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), DİSK, Basın İş Sendikası’nın da bulunduğu sendika, insan hakları örgütleri ve meslek odaları ortak bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, dayanışma nöbeti tutan isimlerin tutuklandığı hatırlatılarak, halkın haber alma hakkına açık bir müdahale olan bu tutuklamalara itiraz etmek, basın özgürlüğüne sahip çıkmak ve gazetemiz ile dayanışmak amacıyla yarın ortak bir basın toplantısı yapılacağı duyuruldu.

Çağrıyı yapan kurum ve kuruluşlar gazete binasının olduğu İstanbul Beyoğlu’unda saat 13.30’da ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER