Özgür Gündem: O kelepçeler sizin utancınız

Özgür Gündem ile dayanışmak amacıyla başlatılan ‘Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasının yayın yönetmenlerinden Korur Fincancı, Nesin ve Önderoğlu’nun tutuklanmasına Özgür Gündem gazetesi tepki göstererek, “O kelepçeler sizin utancınızsa, bizim de onurumuzdur” dedi.

Özgür Gündem: O kelepçeler sizin utancınız

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi ve Bianet raportörü Erol Önderoğlu ve gazeteci yazar Ahmet Nesin tutuklanmıştı.

Korur Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’n tutuklanmasının ardından Özgür Gündem gazetesi tutuklamalara tepki gösterdi:

“Hâlâ öğrenemediniz mi bu kadarını?”

“Saray yargısı, dün bir rezaletin daha altına imza atarak dayanışma için gazetemizde yayın yönetmenliği nöbeti tutan üç değerli dostumuzu tutukladı. Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’in kelepçeli fotoğrafları, utanç belgeleri olarak tarihe geçti.

“Fazla söze gerek yok! Dün Çağlayan’da, kelimenin tam anlamıyla her şeyin çivisi çıkmıştır! Ne Orwell, ne Kafka, bu skandalı açıklayamaz. Bütün bunlardan daha saçma olan ise, böylesi yöntemlerle Özgür Basın’ı susturma fikrinin kendisidir.

“Bizi bilen bilir. Bugünkü savcılar, hakimler ve hatta bakanlar ortada yokken biz vardık ve yine gerçekleri yazıyorduk. Bu gazete, çeyrek asırdır şehitlerle yürürken her zaman dostlarının dayanışması ile yaşadı ve Türkiye’de demokrasi mücadelesi var oldukça da yaşayacak.

“O kelepçeler, sizin utancınızsa, bizim de onurumuzdur. Bugünkü sabah toplantısında her üçü de masamızda olacak ve biz yine dimdik ayakta duracağız. Hâlâ öğrenemediniz mi bu kadarını?”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER