'Belediyelere soruşturma için ilave yasal düzenlemeler yapılabilir'

Hükümet DBP’li belediyelere soruşturma açmak için hazırlıklara başladı. İlk sinyal Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’tan geldi. Bakanlar Kurulu’ndan sonra konuşan Kurtulmuş,”Belediyelerin soruşturulması için gerekiyorsa ilave yasal düzenlemeler yapılabilir” dedi.

'Belediyelere soruşturma için ilave yasal düzenlemeler yapılabilir'

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, DBP’li belediyelerin harcamalarının denetlenmesi için ilave yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

Bakanlar Kurulu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Beştepe’de düzenlenen toplantıyla ilgili kameralar karşısına geçen Kurtulmuş, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DBP’li belediyelere soruşturma açmak için hazırlıklara başlandığının sinyalini veren Kurtulmuş, şöyle konuştu:

“Özellikle teröre karşı bu kadar etkin bir mücadele verilirken, maalesef belediyelerinin imkanlarını, o şehirlerde çukurların kazılmasına tahsis eden, oradaki terörist gruplara maddi manevi destek sağlayan birtakım terör destekçisi belediyelerin, belediye meclis üyelerinin, belediye başkanlarının olduğu biliniyor.”

Bu konunun, Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Bunlarla ilgili başbakanlık bünyesinde, zaten İçişleri Bakanlığımız, mülkiye müfettişleri vasıtasıyla soruşturmalar yapıyor. Ayrıca, Maliye Bakanlığının bu belediyelerin bütçelerinin nasıl harcadığına ilişkin müfettişler üzerinden birtakım denetimler yapması mümkündür.

Zaten Başbakanlığın da gerektiğinde, talep ortaya çıktığında, ilgili belediyelerle ilgili farklı bakanlıklardan oluşacak müfettişlerle birlikte soruşturmaları yürütmesi mümkündür, bu soruşturmaya imkan verecek izni, müsaadeyi verebilir. Eğer gerekiyorsa, bununla ilgili de ilave yasal düzenlemeler gerçekleştirilir.”

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER