Can Dündar: Davayı heyecanla bekliyoruz

Can Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi hakkındaki suç duyurusuyla ilgili, “”mahkeme önünde hesap sormak için dava açılmasını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Can Dündar: Davayı heyecanla bekliyoruz

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yyaın Yönetmeni Can Dündar, kendisi hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı suç duyurusuyla ilgili konuştu.

Dündar, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’na destek vermek için katıldığı protestoda Erdoğan’ın suç duyurusuyla ilgili şunları söyledi:

“Dünyayı kendimize güldürme başarısını gösterdik. Çok ciddiye almıyorum. Ben biraz suçluların telaşını görüyorum. Bu telaşı da anlayışla karşılıyorum. Ama bizi caydırmaya yıldırmaya yetmez. Doğru bildiğimizi yazmaya, yapmaya devam edeceğiz.

“Ortada ciddi bir uluslararası skandal var. Siz de görüyorsunuz yani Türk medyasının bir kısmının görmemesine rağmen, dünya medyası gördü. Birleşmiş Milletler’e kadar yansıyan bir haber oldu. Buna bir cevap vermeleri lazım.

“Bir suç üstü durumu var. Tehdit etmek, dava açmak, savcılara talimat vermek yetmiyor. Hesap vermeleri gerekiyor. Dava açılırsa, ki heyecanla bekliyoruz. Bu hesabı mahkeme önünde sormak için sabırsızlanıyoruz.”

‘200 tutuklama az’

Twitter’daki “fuat avni”  hesabından yazılan “Gazete ve TV’lere el konacak, 200 kişi gözaltına alınacak” iddiasıyla ilgili de konuşan Dündar, “Az geldi bana, listenin kalabalıklaşması gerekecek. Gelen desteğe bakılınca 200 kişi ile yetinilecek bir şey değil. Bu gidişle içeridekilerin sayısı dışarıdakileri geçecek” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhuriyet gazetesi, 29 Mayıs’ta Milli İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ait olan TIR’lardaki havan, top ve tüfek mermisi gibi mühimmatlara ait olduğu belirtilen görüntüleri yayınladı.

Yayınlanan görüntülerde jandarma eşliğinde ve savcı nezaretinde kapakları açılan çelik kasalarda önce antibiyotik dolu kutular görülüyor. İlaçların altındaki kasalar açıldığında da havan, top mermisi ve ağır makineli tüfek mermileri ortaya çıkıyor.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu da Can Dündar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 326. Maddesi uyarınca ve “devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” iddiasıyla soruşturma başlatmıştı.

31 Mayıs’ta TRT Haber’deki programa konuk olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT’e ait olan TIR’ların haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında “Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu” demiş, Dündar’a avukatları aracılığıyla dava açtığını söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar hakkında “gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Dündar’ın biri ağır iki kez müebbet ve 42 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER