Erzurum'da halk operasyonu engelledi

Erzurum'da Kindixut mezrasındaki dağlık bölgede hava destekli başlatılan operasyon yurttaşların canlı kalkan olarak bölgeye gitmesi üzerine son buldu.

Erzurum'da halk operasyonu engelledi

Erzurum’un Köprüköy ilçesi Doğatepe köyüne bağlı Kindixut mezrasındaki dağlık bölgede özel harekat timlerinin katılımıyla hava destekli operasyonda başlatılması üzerine, halk operasyon bölgesine akın etti. Çok sayıda zırhlı araçla başlatılmak istenilen operasyon haberini duyan Karaçoban, Karayazı, Hınıs, Tekman, Horasan, Köprüköy ilçeleri ve Erzurum merkezden gelen 2 bini aşkın yurttaş ile DBP, HDP ve İHD yöneticileri bölgeye canlı kalkan olmak için geldi. Yurttaşlar akşam saatlerine kadar bölgede beklerken, askerler bir süre sonra konuşlandıkları noktalardan geri çekildi.

‘Bir provokasyon daha engellendi’

Dicle Haber Ajansı’nın haberine göre, HDP Erzurum Milletvekili adayı Seher Akçınar Bayar, seçim çalışmalarının başından beri polis ve asker destekli saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, “Seçim çalışmalarımızı yürüttüğümüzden beri sık sık çalışmalarımız polis ve askerlerce engellenmektedir. Attığımız her adımımızda Türkiye’de ve Kürdistan’da provokasyonlarla karşı karşıya kalıyoruz. 2 aydır sürekli Erzurum’da benzeri ırkçı saldırılara maruz kalıyoruz. Her gün yerini ırkçı saldırılar meydana gelmektedir. Polis ve asker desteklidir bu saldırılar” ifadelerini kullandı

HDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ise Kürt halkının her yerde iradesine sahip çıktığını belirterek, askeri operasyonla ilgili “Halkımız bir provokasyonu daha engellemiştir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 17:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER