İHD: Hamdullah Öge takip ediliyordu

İHD Bingöl Şubesi, Karlıova ilçesi Serpmekaya köyünde HDP seçim aracına dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin rapor hazırladı. Raporda saldırıda öldürülen Hamdullah Öge’nin takip edildiği belirtildi.

İHD: Hamdullah Öge takip ediliyordu

İnsan Hakları Derneği (İHD) Bingöl Şubesi, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya (Alpîran) köyünde HDP seçim aracına dönük gerçekleştirilen silahlı saldırıda araç sürücüsü Hamdullah Öge’nin yaşamını yitirmesi olayına ilişkin hazırladığı raporunu açıkladı.

Raporda Hamdullah Öge’nin kullandığı aracın virajlı yolda yavaşladığı sırada ön ve yan tarafından çapraz ateşe tutulduğunun belirtilerek, aracın bir süredir takip edildiği ifade edildi.

Raporda, “İki gün önce Erzurum plakalı (25) mor bir aracın kendilerini takip ettiği bilgisini alan DBP ilçe yöneticilerinden biri Hamdullah Öge’yle birlikte takip eden aracı tanımak için geri dönüş yapmış, bunu fark eden araç da hızla Erzurum yoluna doğru ilerlemiştir. Söz konusu takip, Erzurum-Çatak yol ayrımına kadar devam etmiş ama aradaki mesafe uzun olduğu için aracın plakası alınamamıştır” denildi.

“Çok sayıda kurşun izi gördük”

İHD heyetinin gece yarısını geçtiği için güvenlik nedeniyle olay yerine gidemediğini ancak, olay yerine ilk giden kişilerden ve olay öncesi Öğe’nin yanında bulunan kişilerle görüşme gerçekleştirildiğinin belirtildiği raporda, silahlı saldırı öncesi Öge’nin yanında bulunan ve olay yerine ilk giden bir DBP ilçe yöneticisinin ifadelerine yer verildi.

Raporda, “İlçe yöneticileri, Öge’nin bazı HDP çalışanlarını Sermetaş köyüne bıraktıktan sonra geri döndüğü esnada silah sesi duyduklarını ve Öge’nin kullandığı aracı Sermetaş Köyü’ne birkaç kilometre mesafede virajlı, dar ve yokuş bir yolda kurşunlanmış bir şekilde bulduklarını belirten DBP ilçe yöneticisi, aracın içinde kan izine rastlamadıklarını ama çok sayıda kurşun izi gördüklerini ve araçtan 50-100 metre mesafede taşlık bir alanda buldukları Hamdullah Öge’nin cenazesinde, vücudunun kol tarafı ile başının bir kısmının uzun namlulu silahlarla parçalandığını gördüklerini ifade etti.”

“Amaç provokasyon”

7 Haziran seçimlerinden 4 gün önce gerçekleşen olayın ciddi bir provokasyon amacıyla gerçekleştiğinin belirtildiği raporda, “Profesyonel bir cinayet olduğu ve bu cinayetten sonra kitlelerin tepki ve taşkınlık göstermesinin planlandığı değerlendirmesi yapılmaktadır. Bu durumun farkında olan HDP yöneticileri de taşkınlık yapılmaması uyarısında bulunmuş ve durumun takipçisi olacaklarını ifade etmiştir” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 21:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER