Hamdullah Öğe'yi binler uğurladı

Bingöl'de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hamdullah Öğe, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Hamdullah Öğe'yi binler uğurladı

Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Serpmekaya (Alpîran) köyünün Nevalakamış bölgesinde dün gece Halkların Demokratik Partisi (HDP) anons aracına dönüştürdüğü aracı ile evinin bulunduğu Karahamza köyüne giderken uğradığı silahlı saldırı sonrası hayatını kaybeden Hamdullah Öğe, düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, cenazesinin otopsi için götürüldüğü Erzurum Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemler sonrası konvoyla geri getirildiği Karlıova’da, aralarında HDP’nin milletvekili adayları ve HDP İl ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu binlerce kişi tarafında karşılanan Öğe, buradan yeniden defnedilmek üzere yaşadığı köyü olan Karahamza’ya doğru konvoyla yola çıkarıldı.

Cenaze, köy girişine kadar konvoyla taşındıktan sonra, omuzlarda taşınmak üzere ambulanstan indirildi. Öğe’nin tabutu, gençlerin omuzları üzerinde köye doğru yola çıkarıldı.

Yürüyüşe, Erzurum mitingine katılmak üzere bölgede olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da katılarak kısa bir süre kitle ile birlikte yürüdü.

Öğe’nin tabutu, önce köy camisine getirildi. Camide kılınan cenaze namazının ardından ise Öğe’nin tabutu helallik alınmak üzere evinin önüne getirildi. Buradan da tabutu evden alınıp, defnedilmek üzere yeniden köy mezarlığına doğru yola çıkarıldı. Öğe’nin cenazesi burada düzenlenen törenle toprağa verildi.

HDP Diyarbakır milletvekili İdris Baluken, Öğe’nin toprağa verilmesi sonrası mezarı başında bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan’a şu 3 soru

“Sen dün yapılan saldırının faillerinin nereden geldiğini biliyor musun, bilmiyor musun?, Bu saldırıyı yapan faillerin dün saat 11.00-12.00 arasında Kanireş’teki jandarma birimlerinden silah takviyesi aldığını, görgü tanıklarının bu yönlü beyanları olduğunu biliyor musun, bilmiyor musun? Cinayet işlendikten sonra buradan hızla uzaklaşan bir aracın bütün bilgi ve kayıtlarının şu anda Kanireş’in birçok köşesinde bulunan mobese kameralarında olduğunu biliyor musun, bilmiyor musun?

“Bunları bilmene rağmen failleri açığa çıkarmayı bir kenara bırakıp, bu katliamları devam edeceğinin işaretlerini bize veriyorsun. Dün arkadaşımız tesadüfi olarak araçta tek başınaydı. Araçta o an 10-20 kişi de olabilirdi. Aslında orada 10-20 arkadaşımızın katledilmesi, Kanireş’te büyük bir kaos ve çatışma planının devreye girmesi ve bu yönüyle de bütün Türkiye’de HDP’ye karşı önyargıların tekrar geliştirilerek buradan AKP ve Tayip Erdoğan’ın eniden bir siyasi çıkış yapması hedeflendi.

“Arkadaşımız araçtan indirilip infaz edildi, araçta tek bir damla kan yok. Genç bedeninde 50’ye yakın kurşun giriş deliği var. Ve arkadaşımız infaz edildikten sonra da tüm halkımıza ve partimize mesaj verilmek için, partimizin aracı deyim yerindeyse delik deşik edilmiştir. Bunların tesadüfi planlamalar olmadığını çok iyi biliyoruz. Bunlar Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği B ve C planlarının Kanireş’te, Çewlik’te hayata geçirilme aşamasıdır. Buna izi vermeyeceğiz.

“Senin katliamların ne olursa olsun, senin devreye sokmak isteğin kaos ve çatışma planların ne olursa olsun. Seni Türkiye halklarının önüne getirmek istediğin planların ne olursa olsun, sana müsaade etmeyeceğiz. Senin tekrar Türkiye’ye ağır bir faturası olacak, Kürt halkına ağır bedelleri mal olacak bir savaş çıkarma istemine izin vermeyeceğiz.

Provokasyonlara karşı uyarı

“Dün Mersin mitinginde ‘Biz sizi faşist Kürtlerden kurtaracağız’ diyen bir zihniyetin Kürdü Kürde kırdırtmak, bu topraklarda kardeş kanı akıtmak ve Türkiye halklarını bir daha birbirine düşürmek isteklerine Kanireş’ten cevap veriyoruz.

“Roboski’den Kobanê’ye, Şengal’de, Gever’de Kanireş’te binlerce gencin kanına girmişsen en büyük faşist sensin, bu halk da sana en büyük cevabı kalıcı barışı sağlayarak verecektir.”

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER