HDP'li Akdoğan ve Zeydan'dan birlik ve beraberlik çağrısı

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP Şemdinli ilçe İl Örgütü, HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan, ve Abdullah Zeydan ile köy ziyaretleri sürüyor

HDP'li Akdoğan ve Zeydan'dan birlik ve beraberlik çağrısı
Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren HDP Şemdinli ilçe İl Örgütü, HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan, ve Abdullah Zeydan ile köy ziyaretleri sürüyor. HDP'li aday Nihat Akdoğan Derecik Beledesi'ne bağlı Gelişen (Şapatan) bölgesinde ziyaretlerde bulunurken, Abdullah Zeydan ise Zerza bölgesinde bulunan Kepenek ve çevresindeki mezraları ziyaret etti.


Derecik (Rubarok) Beldesi’ne bağlı Şapatan, Bêsusen, Stêrqê, Süne, Zerin köylerini ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, köylülerin yoğun sevgisiyle karşılaştı. Akdoğan, sınırın sıfır noktasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Sınırın hemen ötesinde bulunan Federe Kürdistan Bölgesi’nde DAİŞ gibi bir barbar örgütün kadın, çocuk, yaşlı ve genç demeden katliam yaptığı ve bu barbarlığına devam ettiğini kaydetti. Akdoğan, DAİŞ çetesine karşı Peşmerge, HPG, YPG ve YPJ güçlerinin direniş gösterdiği ve DAİŞ’i çetesini bozguna uğrattığını kaydetti..

Öte yandan Şemdinli ilçesine bağlı Kepenek ve çevresinde bulunan mezraları ziyaret eden HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan da HDP’nin her gün biraz daha  zafere yakın olduğunu kaydederek provokasyonlara gelmeme çağrısı yaptı. Ziyaretinde birlik ve beraberlik vurgusu yapan Zeydan, artık Kürtleri ve barış sevdalılarını hiçbir güç ayırt etmeyeceğini belirtti.

Köy ve mezra ziyaretleri ardından ilçeye dönen HDP Hakkari Milletvekili adayları Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan, burada kanaat önderleri, STK temsilcileri, şehit aileleri, muhtarlar, ilçe esnafı ve halkla dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Akdoğan ve Zeydan provokasyonlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak sağduyu çağrısı yaptı.




Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER