Yüksekova'da HDP aracına silahlı saldırı

Yüksekova'da seçim çalışmalarından dönen HDP’nin seçim aracına silahlı saldırı düzenlendi.

Yüksekova'da HDP aracına silahlı saldırı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde seçim çalışmalarından dönen HDP’nin seçim aracına ilçeye 25 kilometre mesafedeki çöplük mevkisinde kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce ateş açıldı.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer haberde açılan ateşin araca isabet etmediği belirtilirken, konuya ilişkin bilgi veren araç şoförü Ercan Sevmez, ilçeye gelirken bir patlama sesi duyduğunu, patlamanın nedenini öğrenmek için araçtan indiği esnada araca doğru ateş açıldığını söyledi.

“Halkımız provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz”

HDP Hakkari Milletvekili Adayı Abdullah Zeydan ile HDP, DBP ve DTK yöneticileriyle belediye eşbaşkanlarının katılımıyla saldırıya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamayı yapan Gever Demokratik Toplum Meclisi Eşbaşkanı Şerafettin Dede, AKP’nin provokasyonlarında son günlerde artış yaşandığını belirterek, “AKP hükümetinin elinde bir şey kalmamış, halkın arkasında olmamasından dolayı, evlere yapılan operasyon, gözaltı, insanlarımızı katletmekle HDP’nin önünü kesmeyi amaçlamaktadır. Biz AKP’nin bu uygulamalarını kınıyor, halkımızı son 3 günde daha sakin ve provokasyonlara karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz” dedi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER