Çavuşoğlu: OHAL'i en kısa sürede sonlandırmayı hedefliyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, darbe girişimi sorası ilan edilen OHAL’i en kısa zamanda sonlandırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çavuşoğlu: OHAL'i en kısa sürede sonlandırmayı hedefliyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikan Newsweek dergisine‘Demokrasi düşmanlarına karşı, demokratik savaş’ başlıklı bir yazı yazdı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından “FETÖ” ile mücadelenin demokratik kurallara bağlı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, “Tedbirlerimiz siyasi rövanşizm ile değil, aksine anayasamız, mevzuatlarımız ve uluslararası yükümlülüklerimiz ile uyumlu bir şekilde alınmaktadır” dedi.

“FETÖ” ile mücadelede gerekli tedbirleri almak zorunda olduğunu belirten Çavuşoğlu, bugüne kadarki tedbirlerin yasalara ve uluslararası yükümlülüklere tam riayet edilerek yapıldığını ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu, bu doğrultuda Olağanüstü Hal (OHAL) ilanının amacının, ne vatandaşların temel hak ve özgürlüklerini kısıtlamak ne de demokrasi veya hukukun üstünlüğünden taviz vermek olduğunu belirterek şunları yazdı:

“Bu karar, FETÖ terör örgütüne karşı verilen mücadelede en hızlı ve etkili şekilde hareket etmek ve en kısa sürede normale dönmeye hizmet etmektedir.

“Bu hüküm, milletlerinin hayatını tehdit eden olağanüstü hallerde insan haklarını korumaları için devletlerin gecikmeden gerekli tedbirleri almalarını sağlar.

“Olağanüstü hal 90 günlük bir süre için ilan edilmesine rağmen, FETÖ terör örgütüyle olan mücadelemizi başarıyla tamamlayıp, en kısa sürede olağanüstü hali sonlandırmayı hedefliyoruz.

“Şimdiye kadar attığımız adımlardan açıkça görüleceği üzere, tedbirlerimiz siyasi rövanşizm ile değil, aksine anayasamız, mevzuatlarımız ve uluslararası yükümlülüklerimiz ile uyumlu bir şekilde alınmaktadır.”

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2016, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER