Çetin: Adalet bir gün herkese lazım olacak

Tutuklanan Edremit Belediye Eşbaşkanı avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda "Yapılan tutuklama ve uygulamalar tamamıyla hukuki zeminden ve vicdandan uzaktır" dedi.

Çetin: Adalet bir gün herkese lazım olacak
Bu sabah saatlerinde gözaltına alınan ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Edremit Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanırken; gazeteci Salih Sertkal ise "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla adli kontrol ve yurt dışı yasağı konularak serbest bırakıldı.


Sabah saatlerinde savcılığa çıkarılan ve daha sonra mahkemeye sevk edilen Çetin ve Sertkal Sulh Ceza Nöbetçi Hakimliğine çıkarıldı. Mahkeme Edremit Belediye Eşbaşkanı Sevil Rojbin Çetin’in "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçlamasıyla tutuklanmasına karar verirken, gazeteci Salih Sertkal’ ise "Silahlı terör örgütüne üye olma " suçlamasıyla adli kontrol ve yurt dışı yasağı koyarak serbest bıraktı.

Tutuklanan Edremit Belediye Eşbaşkanı avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajda "Yapılan tutuklama ve uygulamalar tamamıyla hukuki zeminden ve vicdandan uzaktır. Partimiz ve belediyemize dönük bir kriminalize faaliyeti bilinçli olarak yürütmektedir. Bir dönem nasıl KCK operasyonlarıyla binlerce kişi nasıl gözaltına ve tutuklandıysa bu gün yaşanan da budur. Demokrasi ve onurlu barışa inananlar devrimci gülüşleriyle bu statükoyu sonlandıracak, Türkiye halklarına onurlu kalıcı barışı mücadele ederek getirecektir. Ve şunu herkes çok iyi bilsin ki hukuk bir gün herkese lazım olacak " dedi.

Çetin ve Sertkal’ın duruşması nedeniyle HDP Van İl Eş Başkanları Derya Havya, Veysi Dilekçi, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van milletvekilleri, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bekir Kaya, Hatice Çoban, İlçe Belediye Eşbaşkanları ve yüzlerce kişi alkışlar ve ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ sloganlarıyla Çetin’e destek verdi.

Çetin’in tutuklanmasının ardından serbest bırakılan Gazeteci Salih Sertkal ve avukatlar basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında konuşan avukat Cemal Demir, yapılan uygulamaların tamamıyla hukuki zeminde uzak siyasi kararlar olduğunu belirtti. Edremit Belediye Eşbaşkanı Çetin ve gazeteci Salih Sertkal'a dönük isnat edilen suçlamaların hiçbir somut veriye dayandırılmadığına dikkat çeken Demir; bu hukuksuzluğa karşı başta anayasa mahkemesine başvurusu olmak üzere tüm yasal yollarla tutuklamalara itiraz edeceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER