DBP'den Silvan ve Lice için Diyarbakır'da 'hayatı durdurma' çağrısı

Silvan ve Lice için Diyarbakır’da “hayatı durdurma” çağrısı yapan DBP Eş Başkanı Hafize İpek, “Savaşı durdurmak için yarın Diyarbakır halkıyla yaşamı durduracağız, kepenkler açılmayacak, kontaklar çalışmayacak” dedi.

DBP'den Silvan ve Lice için Diyarbakır'da 'hayatı durdurma' çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yarın Silvan ve Lice için Diyarbakır’da “hayatı durdurma” eylemi yapacak.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, DBP Eş Başkanı Hafize İpek, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti’nin büyük bir savaş çığırtkanlığı yaptığını ve başlatılan savaşın vatan savunması ya da demokrasi savaşı olmadığını belirterek, anti demokratik uygulamalarla halkın tedirgin olduğunu söyledi.

“Savaşa dur” diyeceklerini belirten İpek,  “Siyasi soykırım operasyonları, sivil insanların katledilmesi, Silvan ve Lice’de devletin katliamlarını protesto etmek için ve bunlara dur demek için yarın Diyarbakır halkına yaşamı durdurmaya çağırıyoruz. Savaşı durdurmak için yarın Diyarbakır halkıyla yaşamı durduracağız, kepenkleri açılmayacak, kontaklar çalışmayacak. Tüm Diyarbakır halkımıza çağrı yapıyoruz. Bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.

Yarın yaşamı durdurma çağrısının bulunduğu el bildirileri de gün boyu mahallelerde dağıtılacağı belirtildi.

Gazetecilere tehdit

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve Basın-İş başkanlarının da içinde olduğu gazeteci heyeti Silvan’a giderek incelemelerde bulunmak istemişti.

Çatışma bölgesine giderek halkla görüşmek isteyen gazetecilerin geçişine izin verilmemiş, gazeteciler, “Dağılın, yoksa müdahale edeceğiz” diyen özel harekat polisleri tarafından tehdit edilmişti.

Sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde çıkan çatışmalar nedeniyle Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde dün saat 12.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Kaymakam Murat Kütük imzası ile İlçe Müftülüğü’ne gönderilen sokağa çıkma kararı camilerden yapılan anonslarla halka duyuruldu. Anonslarda, halktan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmamaları istendi.

Silvan’da 17 Ağustos’ta da iki günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Silvan’ın yanı sıra Muş’un Varto’da 17 Ağustos’ta ve Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 16 Ağustos’ta da sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2015, 17:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER