DBP'li belediyelerden Hopa'yla dayanışma çağrısı

Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eş başkanları, Hopa halkı ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, “Her türlü yardıma hazırız” dedi.

DBP'li belediyelerden Hopa'yla dayanışma çağrısı

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBp)Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eş başkanları, Artvin’in Hopa ilçesinde meydana gelen en az 8 kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin kaybolduğu 17 kişinin de yaralandığı sel nedeniyle Hopa halkı ile dayanışma içinde olduklarını açıkladılar.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan’ı arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu, yardıma hazır olduklarını belirtti.

Anlı, telefonda görüştüğü Belediye Başkanı Cihan’a, yaraların sarılması için arama kurtarma ekiplerini ve gıda malzemelerini bölgeye göndermeye hazır olduklarını söyledi.

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ise öneriden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Cihan’ın ihtiyaç olması halinde talep edeceklerini ifade etmesi üzerine Eş Başkan Fırat Anlı, arama kurtarma, sivil savunma ekiplerini Hopa’ya destek için hazır tuttuklarını sözlerine ekledi.

Van

Van Büyükşehir Belediyesi, Hopa halkına geçmiş olsun dileklerini iletti, “Belediye olarak Hopa halkıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyor, halkımızı Hopa halkıyla dayanışmaya çağırıyoruz.” dedi.

Mardin

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay da başsağlığı mesajında bulundu.

Mesajda “Artvin’in Hopa ilçesinde dün hepimizi derinden üzen bir felaket yaşandı. Yaşanan sel ve heyelan felaketinde Hopa halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu ve Hopa halkının yaralarını sarmak için yardıma hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz” denildi.

Yüksek: Halklar kardeştir

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, DBP’li belediyelerin Hopa Belediyesi ile iletişim halinde olduğunu duyurdu, “Yoldaşlarım! Silvan’da katliama karşı da direneceğiz, başına felaket gelen Hopalı kardeşimiz ile de dayanışacağız. Halklar kardeştir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2015, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER