Çetin'in öldürülmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı

Kaş’ta 3 Eylül günü 15 kişilik ülkücü grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mahir Çetin ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı.

Çetin'in öldürülmesi ile ilgili soruşturma tamamlandı
Kaş’ta 3 Eylül günü 15 kişilik ülkücü grubun saldırısı sonucu yaşamını yitiren Mahir Çetin ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. Biri tutuklu 7 sanıktan 4'ü için "Kasten adam öldürmekten", diğer 3 zanlı için ise "suça iştirak" maddesinden ceza istenen iddianame, mahkemeye sunuldu. 


Antalya'nın Kaş ilçesinde bir otelde çalışan 20 yaşındaki Mahir Çetin'in, kuzeni Vedat Çetin ile Kürtçe konuşması sebebiyle 15 kişilik ülkücü bir gurubun saldırısına uğrayıp hayatını kaybetmesi sonrası, ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma tamamlandı. "Pis Kürtler" denilerek uğradıkları saldırıda Vedat Çetin, kafasında vurulan bira şişesi kırılması nedeniyle olay yerinde baygınlık geçirirken, Mahir Çetin ise aldığı darbeler sonucu beyin kanaması geçirmesi üzerine ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

Yaşamını yitirmesi üzerine yapılan otopsi işlemleri sonrası 5 Eylül günü Amed’de toprağa  Mahir Çetin'in ölümü sonrası başlatılan soruşturmada, saldırganlar arasında yer alan bazu kişiler polislerce gözaltına alındı. Mehmet Ali Çakma gözaltına alınması sonrası tutuklanırken, diğer üç fail ise serbest bırakıldı. 

Olayla ilgili yürütülen soruşturma dosyasına olay gecesine ait güvenlik kamerası görüntüleri de girdi. Savcılığın el koyduğu bir işyerine ait güvenlik kamerası görüntülerinde, Mahir Çetin ve kuzeni, gittikleri bar çıkışı Kürtçe konuştukları için tartıştıkları gruptan bir kişinin koşarak attığı bir yumruk sonrasında yaklaşık 15 kişilik bir gurubun saldırısına uğradıkları yansıdı.

Alınan ifadeler, söz konusu görüntüler ve otopsi raporları sonucunda savcılık tarafından biri tutuklu 7 zanlı hakkında iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianame sonrasında Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. 

Çetin ailesinin avukatı Hasan Elban'dan alınan bilgilere göre, tutuklu sanık Mehmet Ali Çakma ile Sefa Gömcü, Arif Bozdağ ile Gökhan Güney isimli sanıklar hakkında "kasten adam öldürmek" suçunu işlemekten, diğer üç kişi hakkında ise "suça iştirak" suçlamalarıyla ceza istendi. Sunulan iddianamenin kabulüne dair mahkemenin karar vermesini beklediklerini belirten Av. Elban, iddianamenin kabulü halinde Aralık ayında davaya ilişkin duruşma tarihi verilmesini beklediklerini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER