Ceylanpınar'da binler Rojava için yürüyor

DTK ve BDP'nin çağrısı ile binlerce kişi farklı kentlerden gelerek Ceylanpınar'da toplandı.

Ceylanpınar'da binler Rojava için yürüyor
DTK ve BDP'nin çağrısı ile binlerce kişi farklı kentlerden gelerek Ceylanpınar'da toplandı. Yoğun askeri ve polisiye tedbirler altında, yürüyüş başladı. Eylemciler Öcalan, PKK ve YPG lehine sloganlar atıyor.


DTK ve BDP'nin Ceylanpınar'da (Serêkaniya Serxetê) Batı Kürdistan devrimi ile dayanışmak ve silahlı çetelerin saldırılarını protesto etmek için düzenlediği etkinlik öncesi  ilçenin giriş ve çıkışlarında yüzlerce polis tarafından arama noktaları oluşturuldu. İlçeye giden tüm araçlar arandı.  Kontroller sırasında Abdulkadir Doğan isimli bir kişinin hakkında "Yol tutuklaması" olduğu gerekçesi ile gözaltına alındı.

Özellikle Viranşehir ilçe çıkışında bulunan Devlet Hastanesi Kavşağı'nda TOMA ve akrep tipi araçlar eşliğinde yüzlerce polis tarafından arama noktasının oluşturulduğu görüldü.

Emniyet yetkilileri ise etkinlik ile ilgili herhangi bir "yasak" kararının bulunmadığını söylerken, kurulan arama noktalarının amacının BDP Eş Genel Başkanlarının güvenliğini sağlamak olduğunu savundu.

Mardin'de (Mêrdîn) BDP il ve ilçe örgütleri ve çok sayıda kişi, Ceylanpınar'a doğru yola çıkarken, Kızıltepe'den yola çıkan çok sayıda araç ise Ceylanpınar'a 40 kilometre mesafede askerler tarafından kurulan arama noktasında durduruldu. Askerler, araç ve kimlik kontrolünün ardından araçların geçişine izin verdi.

Binlerce kişinin Ceylanpınar'da toplanması ardından yürüyüş başladı. BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak ile BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken, BDP'li 15 milletvekili, seçilmişler, din adamları ve Barış Anneleri İnisiyatifi üyelerinin de katıldığı etkinlikte, bir süre belediye önünde çalınan PKK ve YPG marşları eşliğinde attıkları sloganlar ile halay çekti.

Etkinlikte, "Rojava devrimi bizim devrimimizdir", "Rojava Kürtlerin Filistin'idir", "Rojava'da direnen sosyalizmdir", "Dil kültürdür, coğrafyadır, kimliktir, bedendir" yazılı Kürtçe ve Türkçe pankartlar ile PKK, YPG ve Demokratik Konfederalizm bayraklarının yanı sıra PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı.

Polisin olağan üstü önlem aldığı etkinlikte, Öcalan, PKK ve YPG lehine atılan sloganlar eşliğinde Üç Fidan Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında polisin kitlenin arkasında TOMA ve yüzlerce çevik polis ile kortejin ön kısmını ise akrep tipi zırhlı araçlar ile ablukaya alması dikkat çekti. / anf

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2013, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER