ÇGD: 'Görüşmenin ayrıntılarını açıklayın'

ÇGD, geçici Başbakan Davutoğlu’nun genel yayın yönetmenleriyle görüşmesinin ayrıntılarının açıklanması için gazetecilere çağrıda bulundu.

ÇGD: 'Görüşmenin ayrıntılarını açıklayın'

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), geçici Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in bir araya gelmesinin ardından bazı ulusal yayın organlarının  genel yayın yönetmenleriyle görüşmesinin ayrıntılarının açıklanması için gazetecilere çağrıda bulundu.

Görüşmenin ardından resmi açıklama yapılmadığı gibi genel yayın yönetmenlerinin de herhangi bir bilgi vermediğinin belirtildiği açıklamada, “Ülkemizin çok zorlu günlerden geçtiği, savaş politikalarının gittikçe gerçek bir hal aldığı bu günlerde, Başbakan Davutoğlu ile özel olarak davet edilen genel yayın yönetmenleri görüşmesinin ayrıntıları oldukça önem taşımaktadır. Savaş ihtimali her geçen gün artarken bu toplantının iktidarın savaş politikalarını meşrulaştırmak için medyayı kullanma talebini içerdiği şüphesi söz konusudur ve bu şüphe yersiz değildir” ifadeleri kullanıldı.

‘Davutoğlu’ndan bilgileri açıklamasını beklemiyoruz’

Açıklamanın devamında şöyle denildi:

“Davutoğlu’ndan toplantıyla ilgili bilgileri açıklamasını beklemiyoruz fakat içlerinde gazetecilerin ağırlıkta olduğu genel yayın yönetmenlerini, halkın aleyhine olabilecek gelişmelerle ilgili bilgileri açıklamaya, mesleğin temeli olan “kamu yararı” ilkesine uygun davranarak gerçekleri duyurmaya çağırıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2015, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER