CHP: Olumlu bir görüşme oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti, MHP ve CHP başkanlarıyla toplantısı sona erdi. Toplantının ardından CHP’den yapılan açıklamada görüşmenin olumlu geçtiği ifade edildi.

CHP: Olumlu bir görüşme oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP ve CHP liderlerini “geçmiş olsun” ve “hoşgeldiniz” diyerek karşıladı.

Saat 14.00 sıralarında başlayan toplantı 2 saat 40 dakika sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapılmadı.

 Toplantısı sonrası CHP adına yapılan açıklamada ise görüşmenin bundan sonraki süreçte siyasetin normalleşmesi adına olumlu olduğu, sürece ilişkin atılacak adımları kolaylaştırıcı bir görüşme olduğu belirtildi.

HDP çağrılmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üç partinin genel başkanlarını, darbe girişimi karşısındaki tutumları için kendilerine teşekkür etmek ve önerilerini dinlemek üzere davet ettiği belirtilmişti.

Kılıçdaroğlu’nun dünkü mitingde okuduğu “Taksim manifestosu”nu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazılı olarak sunacağı da açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ı çağırmamıştı.

HDP Eş Genel Başkanlarından Selahattin Demirtaş, gazetecilerle yaptığı sohbette HDP’nin dışlanmasına devam edilmesini ve ayırımcılığa tabi tutulmasını eleştirmişti.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de bianet’e yaptığı açıklamada bu durumu “yeni rejimin sınırlarını çizmek yönünde bir düzenleme girişimi”  olarak değerlendirmişti.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2016, 12:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER