CHP, TRT personel alım sınavındaki torpil iddialarını sordu

CHP TRT için yapılan personel alım sınavlarında torpil iddiaları hakkında Meclis’e soru önergesi verdi.

CHP, TRT personel alım sınavındaki torpil iddialarını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın cevaplaması talebiyle Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu(TRT) için yapılan personel alım sınavlarında torpil iddiaları hakkında Meclis’e soru önergesi verdi.

Tanal tarafından yazılı olarak sunulan soru önergesinde sınavlarda elemenin neye göre yapıldığının somutlaştırılmadığı belirtilerek hükümet ve kurum ile bağları sıkı olan isimlerin yakınlarının kurum personeli olarak alındığı iddialarının cevaplandırılmasını istendi.

Tanal, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’a şu soruları sordu:

* Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) için yapılan personel alım sınavlarında sesli ve görüntülü kayıt yapılmadığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise bu uygulamanın yasal gerekçeleri nelerdir?

* Söz konusu kurumun sınavlarında puanların ve yedek listenin açıklanmadığı iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise bu uygulamanın yasal gerekçeleri nelerdir?

* Başvuru yapan adayların kaç puanla kazanıp kaybettiklerinin açıklanmadığı, jüride sadece iki sanatçının bulunduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise yasal gerekçeleri nelerdir?

* Sonuçları ve kimin nasıl kazandığı belli olmayan sınavı geçerek kadro alanların AKP Milletvekili U.I.’nın orkestrasında yer alan B.E., B.A., televizyoncu A.I.’nın yarışma programında bağlama çalan M.İ., TRT’de yayınlanan ‘Sıra Sende’ programının orkestra şefi Ö.H.U.’nun ekibinde yer alıp Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı sık sık ziyaret eden kişiler, Cumhurbaşkanın doktoru H.T.’nin eşi A.Ş.T.’nin saz ekibinden B.G.Y.’nin, TRT Koro Şefi V.K.Y.’nin oğlu C.Y., Haliç Üniversitesi Konservatuar Müdürü ve İTÜ Rektör
Danışmanı A.Ç.’nin oğlu olduğu iddiaları doğru mudur?

* Bu kişilerin gerek hükümet, gerekse de kurumla olan bağlarının sıkı olması ve giriş sınavlarının yasaya aykırı biçimde kayıtsız yapılması, sonuçların açıklanmadan oldu bittiye getirilmesi, torpil iddialarını güçlendirdiği halde bu iddialara herhangi bir yanıt verilecek midir?

* Kurum sınavlarının şeffaf bir şekilde yapılmaması Anayasamız ve sair yasal mevzuatın ihlali anlamına gelmemekte midir? Bu sınav sonuçları kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?
Bu konuya ilişkin olarak herhangi idari tahkikat başlatılacak mıdır?

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2015, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER