CHP'li Gök: 'Roboski Katliamı'nın emri MGK'da değerlendirilerek verildi'

Roboski Katliamı komisyonunda da bulunan CHP Grup Başkanvekili Gök, Roboski Katliamı sırasında MGK’nın toplandığını ve harekatın MGK’da alındığını belirtti.

CHP'li Gök: 'Roboski Katliamı'nın emri MGK'da değerlendirilerek verildi'

Meclis’te kurulan Roboski Katliamı komisyonunda da yer alan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Utku Zırığ’ın sunduğu Mercek Altı programında Roboski Katliamı’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyarbakır Savcılığı’ndan istenen belgelerin ayıklanarak gönderildiğini ifade eden Gök, sadece görebilmemize imkan tanıyacak kadar olan belgelerin gönderildiğini söyledi. Gök, daha sonra MİT’den gelen yazıların, TSK’dan gelen yazıların olayın kapatılmasına dönük yazılar olduğunu söyledi.

Gök, Roboski Katliamı’nı gerçekleştiren harekatın dönemin Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) alındığını belirterek, gerekçesinin de dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından şöyle açıklandığını bildirdi:

“MİT tarafından gelen yazılar o gün bir üst düzey MİT görevlisi tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından bizzat aranarak Bahoz Erdal’ın geçeceği bildirilmiştir.

Sonuçta TSK’nın yetkilileri bilginin doğru olup olmadığını defaatle sormasına rağmen, MİT yetkilileri ısrarla bilginin doğru olduğunu teyit etmiştir. Ve sonuçta MİT’den gelen rapor doğrultusunda Uludere harekatına başlanılmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2015, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER