'CIA: Kaşıkçı emrini Veliaht Prensi verdi!

CIA'in, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edildi.

'CIA:  Kaşıkçı emrini Veliaht Prensi verdi!
Washington Post gazetesi; CIA’in, Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın verdiği sonucuna ulaştığını iddia etti. Üst düzey CIA yetkililerine dayandırılan habere göre; Kaşıkçı cinayetindeki bu bağlantı, ABD ve Suudi Arabistan ilişkilerini zora sokacak.

Habere göre; CIA Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın kardeşi ABD’deki Suudi Arabistan Büyükelçisi Halid bin Selman’ın görüşmelerinin de yer aldığı bazı telefon kayıtlarını inceledi. Halid bin Selman’ın Kaşıkçı’ya gerekli belgeleri almak için İstanbul’daki Suudi konsolosluğuna gidebileceği konusunda güvence verdiği iddia edildi. CIA’in kaynaklarına göre Halid, Kaşıkçı’nın öldürüleceğini bilmiyor olabilirdi ancak yine de abisi Muhammed bin Salman’ın talimatını uyguladı.

Washington’daki Suudi Büyükelçiliği sözcüsü Fatimah Baeshen ise iddiaları yalanladı. Baeshen, Kaşıkçı ile Türkiye’ye gitmesi konusunda herhangi bir şey konuşmadıklarını, CIA’in iddilarının temelsiz ve yanlış olduğunu söyledi.

Haberde, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’in Muhammed bin Selman ile yakın ilişkisine işaret edildi.

‘SUİKAST EKİBİNDEKİ BAZI KİŞİLER DE VELİAHT PRENS’LE DOĞRUDAN İLİŞKİLİ’

CIA ayrıca Kaşıkçı’nın konsolosluktan yapılan bir konuşmayı da incelediğini ve bu konuşmada cinayeti için Suudi Arabistan’dan gelen 15 kişilik suikast ekibinin bir parçası olduğuna inanılan Mahir Abdulaziz Mutreb’in Muhammed’in en yakın danışmanlarından Suud el-Kahtani ile görüştüğü kaydedildi.

‘TRUMP, BİN SELMAN’IN GÖREVDE KALMASINI İSTEDİ’

Gazetenin haberinde, “Trump üst düzey Beyaz Saray yetkililerine Muhammed’in görevde kalması gerektiğini çünkü Suudi Arabistan’ın İran’ın kontrol edilmesinde yardımcı olduğunu söyledi. (Sputnik)

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2018, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER