Çığ altında bir işçinin cesedi daha bulundu

Trabzon’un Çaykara ilçesi Kavlatan mevkiindeki Balkodu-2 HES tüneli girişinde meydana gelen çığda, kar kütlesi altında kalan işçilerden birinin daha cesedi bulundu. Halen çığ altında 1 işçi bulunuyor.

Çığ altında bir işçinin cesedi daha bulundu

Trabzon’un Çaykara ilçesi Karaçam Mahallesi Kavlasan mevkiindeki Balkodu-2 hidroelektrik santral (HES) tüneli inşaatının olduğu bölgede çığ altında kalan işçilerden birinin daha cesedi bulundu.

Çığ altında kalan Muşlu Lokman Çelik ile Dersimli Erhan Arslan’ı bulabilmek için Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından bu sabah bir işçinin daha cesedi çıkarıldı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Çığın altından çıkartılan işçinin cesedi Trabzon Adli Tıp Kurumuna gönderilecek. Kimliği, otopsinin ardından belirlenecek” ifadesini kullandı.

Vali Öz, diğer işçinin bulunması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Öte yandan, çığ altında kalarak hayatını kaybeden işçilerden Muhammet Işıklı’nın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç beldesinde toprağa verildi.

Cumartesi günü (10 Ocak) saat 13.30 sularında işçiler tünel dışındaki bozuk jeneratörü tamir etmeye çalışırken çığ düştü. Beş işçi çığ altında kaldı. İlerleyen saatlerde bir işçinin cesedine ulaşılmıştı.

12 Ocak’ta da iki işçinin cesedine ulaşılmıştı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, raporuna göre 2014 yılında en az 1886 işçi yaşamını yitirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER