'Cizre'de 30'a yakın kişi yanmış halde bulundu, kurşun izi yok'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'de bir binada 30'a yakın kişinin yanmış halde cansız bedeninin bulunduğunu söylerken bedenlerinde kurşun izi olmadığını dile getirdi.

'Cizre'de 30'a yakın kişi yanmış halde bulundu, kurşun izi yok'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre’yle ilgili açıklamasında, “Bir binada 30’a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu bilgisi bize ulaştı. Bedenlerinde kurşun izi yok” dedi.

Cizre’de bulunan Sarıyıldız Dicle Haber Ajansına yaptığı açıklamada, bir binada mahsur kalan onlarca insanın devlet güçleri tarafından öldürüldüğünü söyledi:

“Binaların ikincisinde çoğu yaralı 62 insan olduğu bilgisi mevcuttu bizde. Onlarcasının katledildiği kesin. Zaten daha önce 9 kişi yakılarak katledilmişti. Bir çocuk kapıda infaz edilmişti. Katledilenlerin cenazeleri de bu binada bulunuyordu. Diğerlerinin de dün infaz edildiği anlaşılıyor. Şimdi de Petrol’ün arkasındaki evde 30’a yakın kişinin yanmış halde bulunduğu ve bedenlerinde kurşun izi olmadığı bilgisi bize ulaştı.”

TSK: 10 PKK’li öldürüldü

Doğan Haber Ajansı ise gece saatlerinde güvenlik güçleri ve PKK’liler arasında çatışma çıktığını, Cudi Mahallesi Bostancı Sokak üzerinde bulunan ve günlerdir bodrum katında yaralıların olduğu belirtilen binadan güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını ileri sürdü. Çatışmada 8 PKK’linin öldürüldüğü ifade edildi.

TRT Haber de gece yarısı bülteninde, Cizre’de gün boyu yapılan operasyonlarda 60 PKK’linin öldürüldüğünü iddia etti.

Anadolu Ajansı, Cizre’de 8 PKK’linin öldürüldüğünü yazdı. İlçenin Cudi Mahallesi'nde, PKK'lilerce kullanılan evlerden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldığını, 8 kişinin öldürüldüğünü yazdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ise bu sabah yaptığı açıklamada, Cumartesi günkü operasyonda 10 PKK’linin hayatını kaybettiğini, silah ve mühimmat ele geçirildiğini ifade etti.

Cizre Devlet Hastanesi

ANF, Cizre Devlet Hastanesi personelinin polis tarafından bir odaya kapatıldığını, öldürülenlerin buraya getirileceğini yazdı.

Habere göre polis, bu sabah saatlerinde de hastaneden çok sayıda ceset torbası aldı. / BİANET

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2016, 19:54
YORUM EKLE
YORUMLAR
Hetem özkan
Hetem özkan - 8 yıl Önce

Ya rabbim
Ya rabbim
Ya rabbim
sana dua ediyorum
sana yalvarıyorum
yeter
yeter
yeter

SIRADAKİ HABER