Cizre'de 4 kişi tutuklandı

Cizre’de gözaltına alınan 8 kişiden 4’ü “örgüt üyesi olmak” ve “örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

Cizre'de 4 kişi tutuklandı

Şırnak'ta önceki gün sabah ve akşam saatlerinde polis ve özel harekat timleri tarafından yapılan ev baskınlarında 18 kişi gözaltına alınmıştı. 22 Aralık günü Ömer Kabak Meydanı'nda düzenlenen gösteri ve "YDG-H” üyeleri” oldukları iddiası ile gözaltına alınan 18 kişi, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi.

Savcılığa sevk edilen 18 kişiden A.K. (16) adlı çocuk savcılık tarafından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilirken, yaşları 10 ile 14 arasında değişen 9 çocuk ise serbest bırakıldı. C.B. (16), S.Y. (15), E.S, E.Ç, K.E, M.N.B (15), F.L.B (15) ve S.A. adlı çocukların ise savcılıktaki ifade işlemleri devam ediyor.

Öte yandan sağlık kontrolüne götürülen A.K. (16) adlı çocuğun Şırnak Devlet Hastanesi'nde belirlenemeyen bir nedenden dolayı bir aile tarafından linç edilmek istendi. Polisin saldırısı sırasında aileye müdahale etmemesi nedeniyle A.K. darp edildi. 

Öte yandan Cizre ilçesinde önceki gün yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 8 kişiden Elif Acar, Behiye Erkul ve Ömer Öyan, Cizre Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, Ali Tetik, Nurettin Erkul, Agit Can, İzzet Yıldız ve Ömer Şaşmaz Cizre Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan 5 kişiden Ömer Şaşmaz adlı belediye çalışanı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Ali Tetik, Nurettin Erkul, Agit Can ve İzzet Yıldız ise tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 4 kişi "örgüte üye olmak" ve "örgüte yardım ve yataklık yapmak" iddiasıyla tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.  / anf

Güncelleme Tarihi: 30 Aralık 2013, 23:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER