Cizre'de çatışma: 1 polis hayatını kaybetti, 4 polis yaralı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Silopi’deki polis saldırısını protesto eden gençlere, polisin müdahalesi sonrası başlayan olaylar tüm ilçeye yayıldı. Yafes Caddesi’ne yapılan roketatarlı saldırıda 1 polis yaşamını yitirirken 4 polis yaralandı.

Cizre'de çatışma: 1 polis hayatını kaybetti, 4 polis yaralı

Silopi’de 3 kişinin hayatını kaybettiği olaylar Cizre’de protesto edildi. Polisin protestoya müdahale etmesi üzerine müdahalesine  ilçede olaylar çıktı.

Yaşanan çatışma sırasında yüksek bina ve resmi kurumlara keskin nişancılar konuşlandırılırken, kentin birçok caddesi polisler tarafından trafiğe kapatılıp, zırhlı araçlardan halkın sokağa çıkmaması yönünde anonslar yapıldı.

Yafes Caddesi’nde zırhlı polis aracına yapılan roketatarlı saldırıda,  polisin yaşamını yitirdiği ve 4 polisin ise yaralandığı belirtildi.

Yaşamını yitiren ve yaralı polislerin götürüldüğü Cizre Devlet Hastanesi’ni ablukaya alan polis, hastanenin içerisini boşalttı.

Öte yandan Cizre İlçe Kaymakamlığı ve Garnizon Komutanlığı’na roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 13:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER