Demirtaş: Dünyanın en çakma milliyetçileri Türkiye'de

Brüksel ziyaretini tamamlayan HDP Eşbaşkanı Demirtaş, AK Parti ve MHP’nin diyalog çağrılarını vatan hainliği olarak ilan ettiklerini söyleyerek “Bunlar Çin malı milliyetçilerdir. Dünyanın en çakma milliyetçileri maalesef Türkiye’dedir” dedi.

Demirtaş: Dünyanın en çakma milliyetçileri Türkiye'de

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki ziyaretlerini tamamlayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Barış Mitingi için gittiği Van’da açıklamalar yaptı.

Demirtaş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

” Bu hafta bugün yarın önemli gelişmeler olabilir. Neye dayanarak söylüyorum halkın barış isteğine güvenerek söylüyorum. Annelerden babalardan rica ediyorum, ömrünüzü bu çocuklar için harcıyorsunuz bulunduğunu her yerde sesinizi yükseltin. Halk talimat verirse siyasetçiler onun gereğini yapmak zorunda kalırlar.

“Barış için elimizden ne geliyorsa gece gündüz bu çabanın içindeyiz AKP ve MHP diyalog çağrılarımızı vatan hainliği olarak ilan ediyorlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Vatanseverlikleri çakma. Bunlar Çin malı milliyetçilerdir. Dünyanın en çakma milliyetçileri maalesef Türkiye’dedir.

“Türkiye’nin yüzde 80’i barış istiyor. Biz de barış için çalışacağız. Tek derdimiz oy olsaydı AKP’yi geriletmek olsaydı yerimizde otururduk. Savaş politikası AKP’yi bitirir. Bizim için önemli olan kanın durmasıdır. Baraj altında da kalabiliriz.

“Bugün iki tarafa da sesleniyoruz. PKK derhal elini tetikten çekmeli, hükümet bir an evvel diyalog için hazır olduğunu beyan etmelidir. Koalisyon kurulur ya da kurulmaz, ama barış acildir. Sayın Davutoğlu bunu sizden talep etmiyoruz bunu yapmaya mecbursunuz.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 22:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER