Cizre'de hendekler kapatılıyor

Cizre’de baskın, gözaltı ve tutuklamalara karşı kazılan hendekler, yapılan görüşmeler sonucunda Sur, Cudi ve Nur mahallelerindeki hendeklerden bazıları kapatılmaya başlandı.

Cizre'de hendekler kapatılıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesinde iki ayı aşkın bir süredir baskın, gözaltı ve tutuklamalara karşı kazılan hendekler kapatılmaya başlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Şırnak Valisi Hasan İpek ile görüşmesi, Cizre Belediye Eş Başkanı Leyla İmret’in de Cizre Kaymakamı Mahmet Şamil Horasanlı görüşmesi üzerine Sur, Cudi ve Nur mahallelerindeki hendeklerden bazıları kapatılmaya başlandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Cizre Belediyesi Eş Başkanı Leyla İmret şunları söyledi:

‘Etki her zaman tepki yaratmıştır’

“Bizler belediye olarak elbette sokakların ve caddelerin kapatılmasını istemiyoruz. Ama son dönemlerde Kobani eylemleri sonrası başlatılan gözaltı ve tutuklama furyasına karşı halk ve gençler böylesine bir tutuklama furyasına karşı hendekleri açmış.

“Bizler halkın istemediği hiçbir şeyi yapmacağız. Çünkü bizi bu halk seçti. Halk çocuklarının gözaltına alınmaması ve tutuklanmaması için bu hendekleri açmış. Devlet ve hükümet gözaltı ve tutuklamaları durdurursa bu konuda halkı ikna ederse, bizler hendekleri kapatacağız.

“Etki her zaman tepki yaratmıştır. Gözaltı ve tutuklamalar başlarsa bu defa halk hendekleri daha da genişletecektir. Biz de vali ve Cizre kaymakamından gözaltı ve tutuklama yapmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. Böylesi bir durum olursa halk bize de tepki gösterecek ve hendekleri kapatmamıza izin vermeyecektir.

“Cizre Emniyet Müdürü’nün de bu konuda hassas davranması ve polislerin caddelerde, sokaklarda ve mahalle aralarına rastgele gaz bombası atmaması gerekiyor. Herkes üzerine düşeni yaparsa ilçemizde hiçbir sorun kalmayacaktır.”

Sur, Cudi ve Nur mahallelerinde evlerinin önünde hendek açılan aileler ikna edildikten sonra bazı hendekler kapatılarak yol açıldı. Diğer hendeklerin de ileriki günlerde halk ikna edildiği takdirde kapatılabileceği dile getirildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2015, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER