Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı üçüncü ev ortaya çıktı

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü, Cizre’de yaralıların mahsur kaldığı yeni bir ev ortaya çıktığı, evde yaklaşık 45 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

Cizre'de yaralıların mahsur kaldığı üçüncü ev ortaya çıktı

Cizre'nin Sur Mahallesi'ndeki binada bulunduğunu ifade eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milas eski İlçe Eş Başkanı Derya Koç, İMC TV'yle yaptığı telefon bağlantısında eve sabah erken saatlerde operasyon düzenlendiğini söyledi.

Koç, son üç gündür binanın bombalandığını belirtti ve "Alt katta 20 yaralı vardı, biz üst kattayız'' dedi.

Üst katta aralarında yaralıların bulunduğu 25 kişi olduğunu ifade eden Koç, binanın çevresinin güvenlik güçleri tarafından sarıldığını söyledi.

Fırat Haber Ajansı da, Koç'a atfen, polisin binaya biber gazı attığını ve binadakilerin nefes alamayacak durumda olduklarını duyurdu.

Dicle Haber Ajansı'na göre, Sur Mahallesi'ndeki yaralıların sığındığı bu bodrum katının varlığı Derya Koç'un babasını telefonla aramasıyla ortaya çıktı.

Dicle Haber Ajansı, Derya Koç'un babasının şu sözlerini aktardı:

"60 insanın katledildiği haberlerinin ardından beni aradı ve durumunun iyi olduğunu söylemişti. Kontörünün olmadığını ve kontör yüklememi istedi. Kendisine kontrol yükledim. O günden sonra da ulaşamadım bir daha kendisine. Ancak bugün beni aradı ve durumlarının kötü olduğunu söyledi."

Cizre'de yaralıların sığındığı bildirilen iki bodrum katıyla ilgili kriz yaşanmıştı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız bugün Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Dün, 27 insanın yanmış cenazesinin çıkarıldığı 2. vahşet bodrumu enkazından, şimdi 12 cenaze daha çıkarılarak hastaneye taşındı" dedi. / BBC

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2016, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER