Rusya'da Rojava Temsilciliği açıldı

Rusya’nın başkenti Moskova’da Rojava temsilciliği açıldı. Açılışta konuşan Rojava’nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi, bu adımın, “Demokratik Özerklik projesinin dünyada kabul gördüğüne işaret ettiğini” söyledi.

Rusya'da Rojava Temsilciliği açıldı

Rusya’da, Rojava Demokratik Özerk Yönetimi Moskova Temsilciliği düzenlenen bir törenle açıldı.

Temsilciliğin açılışına, Rojava Özerk Yönetimi Avrupa Sorumlusu Sinem Mihemed, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile Rusya’dan siyasi partiler ve devlet temsilcileri katıldı.

Temsilciliğin, Rus-Kürt ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olduğu dile getirildi.

“Tarihi bir olay”

Rojava’nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi Sinam Mihemed, Moskova’da temsilcilik açmalarını,  ‘hem Kürt halkı hem de Batı Kürdistan hakları için tarihi bir olay’ olarak nitelerken, şunları söyledi:

“Üçüncü yılına giren Rojava’daki Demokratik Özerklik Yönetimi için bugün tarihi bir gündür. Dünya’nın sayılı devletlerinden biri olan Rusya’nın başkenti Moskova’da Özerk yönetimin temsilciliğinin açılıyor olması önemlidir. Bu da Demokratik Özerklik projesinin dünyada kabul gördüğüne işaret ediyor. Bu projede halkların kardeşliği, eşitlik ve demokrasi gibi evrensel değerler bulunduğu için Suriye’de ve Ortadoğu’nun hepsinde çözüm için bir örnek teşkil etmektedir. Moskova’da açtığımız temsilcilik de yurt dışında ilişkilerimizi geliştirmek için bir adım niteliğindedir” dedi.

Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi Rusya Federasyonu Temsilcisi Rodi Osman da açılışta Rusya siyasi partileri ve devlet temsilinin üst düzeyde oluşunun, ilişkilerin düzeyini gösterdiğini ifade etti.

Osman, Suriye krizinin sona erdirilmesine yardımcı olmak istediklerini belirtip, bu yönde de çalışmalar yapacaklarını söyledi, “Buna, politikacılarla ve Rus yetkililerle görüşmeler yaparak başlayacağız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER