Cumartesi Anneleri: Failler Belli

Yüksekova’da Cumartesi Anneleri ile İHD yötecilerileri bu haftaki eylemlerinde Şengal, Rojava ve Tekidrdağ Kaplaı cezaevinde yaşamını yitiren Ender Düzgen’ni andılar.

Cumartesi Anneleri: Failler Belli
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde her hafta sanat sokağında düzenlenen Cumartesi Anneleri bu haftaki eylemlerinde Şengal, Rojava ve Tekiirdağ Kapalı cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutsak Ender Düzgen için bir araya geldi.


Eylemde konuşan İHD üyesi Muhyettin Önal, yapılan failli mechul cinayetlerinin sorumlulularının yargı önüne çıkartılıp yargılalana kadar bizler ülke genelinde meydanlarda haykırarak  adelet istiyeceğiz.

FAİLLER BELLİ

Önal,  yapılan katliamların devlet adına yapıldığını, devletin biran önce kara lekeyi silmesi gerekiyor. Bize göre failler belli çünkü her hafta biz bu meydanlarda katillerin isimlerini deşifre ediyoruz buna rağpmen devlet sessiz kör ve sağırdır.

ANADİL İNSANI BİR HAKTIR

Önal, önüğmüzdeki hafta eğitim ve öğretim dönemi başlıyor bunun için biz İHD olarakk herkesin kendi ana dili ile eğitim görmesini istiyoruz. Çünkü ana dil insanı bir haktır. annenin ak sütü gibi helaldır. ana dilde eğitime kısıtlayan ve yasaklayan zihniyeti kınıyoruz.

Tekirdağ kapalı cezaevinde yaşamını yitiren hasta tutsak Ender Düzgen’e değinen Önal, Hasta tutukluların sağlık durumları  gittikçe  kötüleşiyor. Bu nedenle  tüm hasta tutsakların tedavi edilip serbest bırakılmasını  istiyoruz" dedi.



Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 19:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER