DAİŞ'in takviye için kullandığı yol YPG'nin denetiminde

YPG güçleri DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla düzenlediği saldırılarda en önemli takviye hattı olarak kullandığı Rakka ve Til Ebyad’dan gelen ve Helinc’den geçen yolu dün gece saat 03:00’dan beri denetimi altına aldı.

DAİŞ'in takviye için kullandığı yol YPG'nin denetiminde
YPG güçleri DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla düzenlediği saldırılarda en önemli takviye hattı olarak kullandığı Rakka ve Til Ebyad’dan gelen ve Helinc’den geçen yolu dün gece saat 03:00’dan beri denetimi altına aldı. YPG Kobanê Komutanlığı, Kobanê’yi özgürleştirme sürecini tüm alanlara yaydığını da belirtti.


Yazılı bir açıklama yapan YPG Kobanê Komutanlığı, DAİŞ çetelerinin Kobanê’yi işgal etmek amacıyla düzenlediği saldırılarda en önemli takviye hattı olarak kullandığı Rakka ve Til Ebyad’dan gelen ve Helinc’den geçen yolu dün gece saat 03:00’dan bu yana güçlerinin denetiminde olduğunu belirtti.

YPG Kobanê Komutanlığı’nın açıklaması şöyle:

“DAİŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla düzenlediği saldırılarda en önemli takviye hattı olarak kullandıkları, Rakka ve Til Ebyad'dan gelen ve Helinc'den geçen yol dün gece saat 03.00'dan beri güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır. Bu yol üzerinde şimdiye kadar çetelere ait 3 araç ile 1 motosiklet imha edilmiştir. Yolu yeniden açmak için saldırı düzenleyen çeteler püskürtülmüş ve ağır darbeler vurulmuştur. Şu ana kadar tespit edilebilen 15 çete öldürülmüştür.

Bu eylemle Kobanê'yi özgürleştirme sürecini tüm alanlara yayıyoruz. Bir taraftan şehir içindeki direnişi yükseltirken, diğer taraftan Kobane kırsalının her karış toprağını bir direniş mevziisine dönüştüreceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2014, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER