Davutoğlu: Adliye güvenliği doğrudan polise bağlanabilir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndekioperasyon ardından AKP genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu: Adliye güvenliği doğrudan polise bağlanabilir

Başbakan Davutoğlu, Çağlayan Adliyesi’ndeki operasyon ardından “Adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak” dedi.

Adliyedeki eylemin Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Davutoğlu şunları söyledi:

‘Gerekli tedbirler alınacak’

“Biz devlet olarak bu saldırıyı sadece değerli savcımıza Sayın Mehmet Selim Kiraz’a yönelik bir saldırı olarak değil, aynı zamanda Türk yargısına, Türk demokrasisine, Türkiye’deki bütün vatandaşlarımıza dönük bir saldırı olarak görüyoruz.

“Seçim öncesinde bu tür provokatif eylemlere yönelinebileceği her zaman varit olmuştur. Buna karşı da toplumumuzu, bütün toplum kesimlerimizi sükunete, teenniye ve bu tür alçakça saldırılar karşısında birlik ve beraberliğe davet ediyorum.

“Sadece avukatlarımızla ilgili hususlar değil, şu ana kadar adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra emniyet birimlerimizce daha etkin bir şekilde denetlenmesi ve belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak. Teröre karşı mücadele hususunda mekan ve şahıslarla ilgili herhangi bir farklılık gözetmeksizin ne tedbir gerekiyorsa, bu tedbirler alınacaktır" / ajanslar

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER