Davutoğlu, Yüksekova Havalimanı'nın adını açıkladı

Toplu açılışlar gerçekleştirme kapsamında Yüksekova’ya gelen Başbakan Davutoğlu, Havalimanı isminin ‘Selahaddin-i Eyyubi Havalimanı’ olduğunu açıkladı.

Davutoğlu, Yüksekova Havalimanı'nın adını açıkladı

Hakkari Yüksekova Havalimanı’nın açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Başbakan Davutoğlu, havalimanına Selahaddin Eyyubi adını verdiklerini açıkladı.

Davutoğlu’nun açıklaması özetle şöyle:

‘Selahaddin Eyyubi adını veriyoruz’

‘Bu havalimanı ile Hakkari’yi Çanakkale ile kardeş kılmaya, komşu kılmaya var mısınız? Ordu-Giresun’da havalimanı olursa Yüksekova’da da olur. Hayal gibi görünenleri gerçek kıldık. Hakkari bizim için önemlidir.

“Sayın cumhurbaşkanımız AK Parti genel başkanı olarak büyük yürüyüşe çıktığımızda Hakkari’de başladık. Olağanüstü hali kim kaldırdı? Yol kontrolllerini kim kaldırdı? Kürtçe üzerindeki yasakları kaldırdık. Irak’a İran’a buradan gidilecek. Bu havalimanı Iraklı İranlı misafirlere de mekan olacak.

“Bu havalimanına öyle bir ad verelim ki Türkler de Araplar da işte bizim birlik sembolimiz desin. Kudüs ebediyen Türklerin Araplarındır Müslümanlarındır demek için bu alana Selahaddin-i Eyyubi adını veriyoruz.”

Erdoğan: İki yıl ertelendi

Davutoğlu’dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise özetle şunları söyledi:

”Bugün tarihi bir gün. Hakkari-Çukurca-Şemdinli için yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Hakkari, Selahaddin Eyyubi havalimanıyla geleceğe bir başka yürüyor. Bu açılış 2 yıl ertelendi, 99 kere buraya saldırı oldu. İş makinaları yakıldı, müteahhitler tehdit edildi. Bunlara rağmen kararlıydık. Bu havalimanıyla asker gelecekmiş dedikleri bu. Bu havalimanı asıl Hakkarili kardeşlerime lazım. Bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Kürtler adına bunlar yok.”

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER